Orvosok, gyógyszerészek és járványügyi szakemberek kiállása a koronavírus elleni védőoltás mellett

signature.pngA SARS-CoV-2 okozta járvány az elmúlt évben súlyos közegészségügyi, gazdasági, szociális és kulturális válságot okozott világszerte. A rendelkezésre álló járványügyi adatok alapján világossá vált, hogy a világszerte több mint 2,5 millió ember halálát okozó vírus elleni védekezésben a betegség kialakulásának megelőzése kell legyen a fő célkitűzésünk. A megelőzésben a járványügyi szabályok és a széleskörű társadalmi összefogás mellett, a védőoltásnak kell fontos szerepet kapnia.

A védőoltások a fertőző betegségek elleni küzdelem leghatásosabb eszközei. A védőoltásoknak köszönhető, hogy a gyermekkori halálozással fenyegető fertőző betegségek a világ legtöbb részén eltűntek, vagy visszaszorultak. Oltások védik a gyermekeinket a himlő, a járványos gyermekbénulás, a kanyaró, a torokgyík, a szamárköhögés és más betegségek ellen. Továbbá döntő szerepük van a felnőttkori fertőző betegségek (influenza, hepatitisz, tífusz stb.) terjedésének megakadályozásában is.  

Az elmúlt évben felgyorsult kutatási és fejlesztési munkának lett az eredménye, hogy jelenleg több olyan koronavírus elleni vakcina áll rendelkezésünkre, amelyek használatát – a klinikai vizsgálatok és klinikai adatok alapján – az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) engedélyezte. Mostanra világszerte több millió ember kapta meg ezeket a védőoltásokat, melyek mellett csupán igen alacsony százalékban jelentkeztek komolyabb oltási mellékhatások. Egyértelművé vált, hogy az oltási mellékhatásokból származó kockázatot messzemenően meghaladja a koronavírus okozta megbetegedés egészségkárosító kockázata.  

Az aláírók egyetértenek a Magyar Tudományos Akadémia Orvosi Tudományok Osztályának SARS-CoV-2 elleni oltással kapcsolatos felhívásával és kiállnak koronavírus elleni oltás széleskörű alkalmazása mellett.  

Az aláíró orvosok, gyógyszerészek, virológusok és járványügyi szakemberek mindenkit arra biztatnak, hogy – orvosi ellenjavallat hiányában – önmaga, családja és a társadalom érdekében vegye igénybe koronavírus elleni védőoltást.

Hiszünk benne, hogy az oltás melletti széleskörű kiállásunkkal tovább növeljük az oltásba vetett bizalmat és ezáltal emberéleteket tudunk megmenteni.

Petíció aláírása

Az aláírással felhatalmazom Dr. Lőrincz M. Ákos petíciókészítőt az ezen az űrlapon közölt információim átadására az ügyben illetékeseknek.


VAGY
Fizetett hirdetés

3000 embernek fogjuk hirdetni ezt a petíciót.

Tudjon meg többet...