Online petíció egy szolnoki akkumulátor-gyárért

Tisztelt Szolnokiak és Szolnok környékén élők!

Debrecenben nagy vihart kavart a CATL kínai akkumulátorgyár-ötlete, amit természetesen tiszteletben tarthatunk, de nem kell elfogadnunk.

Sok kíváló érvem van amellett, MIÉRT SZOLNOKON KELLENE MEGÉPÜLNIE AZ AKKUMULÁTORGYÁRNAK, HA DEBRECEN ELÁLL A FEJLESZTÉSTŐL A TILTAKOZÁSOK HATÁSÁRA.

KÉREM OLVASSA EL AZ ÉRVEIMET ÉS támogassa aláírásával is az online, közös petíciónkat! HOZZUK SZOLNOKRA AZ AKKUMULÁTORGYÁRAT, HA DEBRECENNEK NEM KELL!

ÉRVEK A SZOLNOKI AKKU-GYÁR MELLETT:

1. SZOLNOK IDEÁLIS ELHELYEZKEDÉSE A KÉT NAGY ELEKTROMOS AUTÓGYÁR KÖZÖTT:
Területileg Szolnok a legideálisabb helyszínen helyezkedik el. Kecskemét és Debrecen KÖZÖTT VAN, KÖRÜLBELÜL KÖZÉPEN. Kecskeméten Mercedes-gyár ÜZEMEL , Debrecenben BMW gyár épül, amelyekben e-autókat fognak gyártani, melyekhez akkumulátor kell. Az e-autó a nemzetközileg elfogadott normák szerint jelenleg a LEGKÖRNYEZETKÍMÉLŐBB, A FENNTARTHATÓ NÖVEKEDÉST SZOLGÁLÓ gépjármű, és gyártásuk európai VERSENYELŐNYT JELENT.

2. VÍZHOZAM:
Szolnokon két folyó is folyik, a Zagyva és a Tisza, nyári vízhozamuk ugyan alacsony, de még mindig jelentősen több, mint a Berettyó-főcsatornáé, ráadásul a használt szennyvizet Szolnokon is fel lehet használni a gyárüzem hűtésére, ahogy ezt Debrecenben is tervezik. Szolnok térségében nyitható lenne a tavaszi jelentős árvizek megmentésével - póttározó, melynek vizét szükség esetén használhatja a leendő akkumulátorgyár.

3. VEGYIPARI MÚLT:
Szolnok jelentős ipari és vegyipari múlttal rendelkezik, a szolnoki vegyipar jelentős hozzáadott értéket állított elő a Kádár-rendszerben. Szolnokon működött vegyipari Technikum (Pállfy SzKI) és jelenleg is van Vegyiművek lakótelep, ahol sok ezren élnek és pozitívan gondolnak vissza arra a korszakra, amikor Szolnok az országban meghatározó vegyiművek működött. MOST ÚJRA MIENK LEHET EZ A LEHETŐSÉG! RAGADJUK MEG, TÁMOGASSUK A PETÍCIÓT!
Szolnokon nem olyan munkásemberek éltek, akik megijedtek a saját árnyékuktól, ha pedig valami veszélyes, akkor ott tudjuk, hogy sokkal jobban kell figyelni. Mi magyarok , szolnokiak, elvárjuk ezért a magyar és EU-s környezetvédelmi előírások maximális betartását és betartatását az épülő gyártól - de ha ez megvalósul, szeretettel várjuk!

4. KÖZLEKEDÉS
Tavaly Szolnokra ért az M4-es gyorsforgalmi út, ezzel Budapest felé 2x2 SÁVOS főútvonalon közlekedhetünk, gyorsabban és biztonságosabban. Az M4 tovább folytatódik Debrecen felé, amelynek gyors meghosszabbítása így nemzetstratégiailag kiemelt beruházássá minősülhet. Szolnokon működik repülőtér és a vasúti ipari centrum is, Közép-Kelet Európa egyik legnagyobb vasúti pályaudvarával rendelkezik. Ha a CATL ideérkezik, akkor utaink minősége is meg fog javulni és az alsóbbrendű utakra is lényegesen több pénz juthat majd, ezzel a beruházással tehát az egész térség, minden környékbeli lakos nyerne.

5. MUNKAHELYEK ÉS MUNKABÉREK
A CATL beruházás a tervek szerint 9000 új munkahelyet jelent, ez hatalmas áttörés lenne a szolnoki foglalkoztatásban, Szolnokot regionális központi szerepbe helyezné, ráadásul olyan helyzetet idézne elő, ami bérnövekedésre sarkallná a helyi foglalkoztatókat, ha meg akarnák tartani a saját munkavállalóikat. Ez lehet, hogy nagyon kellemetlen lenne egyes foglalkoztatóknak, de Szolnok és térsége minden lakója nyerne a MAGASABB MUNKABÉREKKEL.

6. HELYI ADÓK
Egy ilyen gigaberuházás elképesztő mennyiségű helyi adót jelentene Szolnoknak, amely révén minden, de minden gazdasági probléma megoldódhatna. Helyi adókból tovább nőhet a helyi turizmus, kultúra, Szolnok térségi szerepe abszolút megerősödne.

SZOLNOK CSAK NYERNE EGY ILYEN BERUHÁZÁSSAL!
KÉREM TÁMOGASSA ALÁÍRÁSÁVAL AZ ONLINE PETÍCIÓT ÉS OSSSZA MEG FACEBOOKON IS!

Petíció aláírása

Az aláírással felhatalmazom Attila Németh petíciókészítőt az ezen az űrlapon közölt információim átadására az ügyben illetékeseknek.


VAGYFizetett hirdetés

3000 embernek fogjuk hirdetni ezt a petíciót.

Tudjon meg többet...