Ön támogatja, hogy 15 éves kor alatt ne lehessen okostelefont használni?

Napjainkban nem csak a szülöknek, hanem a gyermekeknek is komoly kíhávásoknak kell megfelelniük a mindennapokban. Ezen kihívások leküzdéséhez rengeteg segítséget ad az internet és azok az okos eszközök is, amelyeket a mindennapjainkban használunk munkavégzéshez, vagy akár kikapcsolodáshoz.
telefon,_gyerek.jpg
Mi felnőttek talán valamennyire tudunk védekezni a folyamatos információáramlás ellen és talán felnőttkorban kisebb az esélye a függőség kialkulásának, de gyermekeink szinte teljesen védtelenek az internet világával szemben, ami nagyon könnyen besszippantja őket és akár végzetes személyiségtorzitó hatása is lehet, mire felnőtté válnak.

Igen, gyakorló szülőként könnyű beleesni abba a hibába, hogy az okostelefont arra használjuk, hogy a mindennapokban egy kis lélegzetvételnyi szünetet kapjunk a gyermeknevelés terhe alól és tudom, egyszerübb odaadni a gyereknek filmet nézni, játszani, mint valóban foglalkozni a gyermekünkkel.

De sajnos a virtuális tér színes világa gyorsan bevonzza a gyerekeket és egy idő után azt tapasztaljuk, hogy a gyermekünk elveszíti az érdeklődését a valóvilággal szemben és már csak a saját virtuális életében akar élni, müködni, ott érzi jól magát. A kialakult függőséget pedig már nagyon nehéz kezelni.

Ezért lenne szükség arra, hogy a kormányok olyan törvényt hozzanak, amely egy bizonyos életkor alatt tiltják az okostelefonok használatát.

A célom ezzel a peticióval, hogy a döntéshozókat rákényszerítsük az okostelefonok használatának korlátozására. Amennyiben te is tágogatod, kérlek írd alá!

Az aláírással felhatalmazom Alex Lang petíciókészítőt az ezen az űrlapon közölt információim átadására az ügyben illetékeseknek.

E-mail-címét nem fogjuk interneten közzétenni.