NYUGDÍJON MÉG INNEN, PORTFÓLIÓN TÚL

EMBERI ERŐFORRÁSOK MINISZTÉRIUMA

Köznevelésért Felelős Államtitkárság

Palkovics László államtitkár úr részére  

Tisztelt Palkovics László Államtitkár Úr!

Nagy örömmel értesültünk arról, hogy felülvizsgálták álláspontjukat a pedagógus 2 fokozatba történő átsorolásról. Közel 40 éve tanítok, s kollégáim is életük nagy részét ezen a szép pályán töltötték.

A portfólió megírása 2015 nyara óta rengeteg szabad percünket, napunkat, hetünket, hónapunkat vette igénybe. A munkánk rovására ugyan nem ment, hiszen mindezt a szabadidőnkből vettük el.

Hangsúlyozom, nagy örömömre (örömünkre) szolgál, hogy kollégáinknak, akiket ez érint, már nem kell megbirkózni ezzel az embert próbáló, de nyugdíj közelében lévőknek már méltatlan feladattal. Tiszteletre méltó, hogy megváltoztatták ezt a rendelkezést. Azonban mi, akik elkészítettük a portfóliót, és szerettük volna kipróbálni magunkat e téren is, igyekeztünk az elvárásoknak messzemenően megfelelni, ahogyan eddigi pályánkon mindig is tettük. Így szoktuk meg, így követeli a hivatásunk.  

Kérjük ezért, hogy a 2017-re tervezett átsorolásunkat hozzák előre a portfólió megvédése hónapja utáni hónapra.

Ezzel úgy érezzük, nem válna jelentéktelenné a portfóliónk megalkotása, megvédése, kompenzálnának némileg a befektetett munkáért. Válaszát várva, üdvözlettel:  

Kim Judit tanár