Nevezzenek el egy terminált Korda Györgyről a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren!

Álmaink gépe egy nagyon közeli jövőben már meg is érkezett Ferihegyre a Korda György terminálra, amiről tudjuk, hogy érkezik és távozik itt mindenféle ember és lobog a szélben a légzsák! Most aláírásoddal tedd lehetővé, hogy fel is szállhasson ez a gép a Korda terminálról és megtörténjen ez a csoda!  

Amíg kihűlt evezőkkel érkezel meg a kulturális apátia felázott partjaira, addig mi lelkesedésből raktunk örömtüzet intellektusod elszórt darabkái köré. Egy Ikont idézünk meg a lángoknál, valakit, aki szellemi értelemben elvégezte az alkimisták szent munkáját, átívelt könnyű és komolyabb műfajokon, sporton, zenén, mókán, bulváron és ólomnehéz életünket arannyá változtatta bársonyos hangjával és elűzte az esőfelhőket egyetlen kamaszos pillantásával, mellkasával pedig egy stéget is arrébb tolt. Ő egyszerre legenda, mém, trubadúr és az egyik legszeretetreméltóbb figurája magyar rögvalóságunknak.  

A Korda terminál víziója szélzsákként lobog lelkünk horizontján, mely szimbóluma lenne mindannak, ami egymáshoz rögzít minket kiüresedett hétköznapjaink romjai között. Ő elvégezte a munkát, ami feljogosítja, hogy még életében felhelyezzék fejére a koronát, ami kizárólag őt illeti meg. Szakítsunk végre avítt szokásainkkal, hogy csak akkor ismerjük el a zsenit, ha halott már, akkor értékeljük a tehetséget, ha a gyászhuszárok levonultak.

Az élet minket jelölt ki arra a megtisztelő feladatra, hogy jezsuita szerzetesek szorgalmával dolgozzunk fáradhatatlanul az ügyön, aminek ez a petíció az első hivatalos formája. Ez a petíció tolmácsolja szerényen azt, amit minden magyar legbelül hevülten érez valahányszor felcsendül Tőle egy dal, egy közvetítés vagy akár csak egy riport. Ezennel indítványozzuk, hogy Korda Györgyről nevezzék el a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér egyik terminálját!

Korda György idén töltötte be a nyolcvanadik életévét, legyen ez a megfelelő apropó az illetékesek szemében, hogy szerény javaslatunkat befogadják. Habár ezt a munkát mi Mahátma Gandhi szellemében kívánjuk elvégezni a karma-jóga tanításait követve, lassan, békésen várva ki sorunk, de gyarmatbirodalmakat is elsöpörni képes elszántsággal tesszük ezt. Ha azonban a hatalom erői bármilyen megfontolásból elzárkóznak javaslatunktól, radikalizálódásunkat sem tartjuk kizártnak.

ALL IN, drága barátaim?! Írjátok alá a petíciót!

Petíció aláírása

Az aláírással felhatalmazom Korda Terminal petíciókészítőt az ezen az űrlapon közölt információim átadására az ügyben illetékeseknek.


VAGY

Egy e-mailt fog kapni egy hivatkozással, amellyel megerősítheti aláírását. Hogy biztosan megkapd üzeneteinket, kérjük add hozzá a info@peticiok.com címet a kapcsolati vagy a biztonságos feladó listádhoz.

Kérjük, vegye figyelembe, hogy nem tudja megerősíteni az aláírását az erre az üzenetre való válaszadással.
Fizetett hirdetés

3000 embernek fogjuk hirdetni ezt a petíciót.

Tudjon meg többet...