Nem akarunk sorházakat a Kerekmezőn, hanem tágas iskolaudvart!

 

A Budakeszi Kerekmezőn épülő iskola tervei szerint az iskolát beszorítják egy középső telekrészre, és a többi területet értékesítik, hogy ott sorházakat (láncházakat) húzzanak fel, 20-24 szűk és magas lakást kialakítva. A tervekben erre "védőfalként" hivatkoznak. 

A terv azt eredményezné, hogy:

  1. az iskola udvara egészen kicsi lenne, játékra, szabad mozgásra, sportra alig adna lehetőséget
  2. a kis udvaron a zöldfelület még sokkal-sokkal kisebb lenne
  3. a láncházban lakók nem "védőfal" lennének, hanem közvetlen és folyamatos konfliktusforrás a gyerekkel: rendszeresen átguruló labdák, hétvégi hangos focizások, egyéb nem-iskolai programok, bálok, lagzik stb., amely állandó harcot eredményezne az intézmény és a környezete között
  4. a beépítés elvenné még a lehetőségét is egy későbbi további fejlesztésnek (elsősorban a sokak által nagyon akart uszodának, de minden más ötletnek is)

A Kerekmező lakóinak nagytöbbsége ezért "lakógyűlésre" jött össze, ahol egyhangúan döntöttek arról, hogy petíciót indítanak, hogy így hívják fel a Városvezetés és az érintettek figyelmét.

 

A 16 osztályos iskola tervét elfogadjuk, azonban a láncházak építése ellen tiltakozunk!

Az iskola tanulói és tanárai, a környék lakói és egész Budakeszi érdekében szeretnénk, ha a lehető legtöbb zöld felület megmaradna: az iskola udvara tágas és sok zöld növénnyel beültetett terület legyen, ahol a gyerekek valóban ki tudnak kapcsolódni! Az iskolát pedig igényesen kialakított zöld terület, park válassza el a lakóházaktól!

 

Részletesebb tájékozódás közérthetően:

 
 
 
A városvezetés nyílt ülésén az építész mutatta be az iskola terveit, erről egy összefoglaló videó:

 

Kérjük továbbítsák, osszák meg és írják alá minél többen! Bízunk benne, hogy a Kerekmezeiek kezdeményezéséhez sok tanuló, tanár, szülő és közelebbi-távolabbi szomszéd csatlakozik!

Petíció aláírása

Az aláírással felhatalmazom Hodász Gábor petíciókészítőt az ezen az űrlapon közölt információim átadására az ügyben illetékeseknek.


VAGYFizetett hirdetés

3000 embernek fogjuk hirdetni ezt a petíciót.

Tudjon meg többet...