Ne büntessék tovább Nagyatádot! Követeljük a választási kampányban megítélt fürdőfejlesztési támogatás biztosítását!

Ne büntessék tovább Nagyatádot!

 

Nagyatád gyógyfürdője gyönyörű környezetben, a település közepén elhelyezkedő hangulatos parkban fogadja a vendégeit. 

A város és környékének elsőrendű érdeke, hogy ezt a messze földön híres kincset, annak potenciális adottságait ki tudja használni. 

Ehhez viszont a további fejlesztések is elengedhetetlenek. A térségben releváns lovas, vadász, horgász, wellness turizmus mellett a gyógyturizmus az az ágazat, amely kitörési pontot jelenthet az itt élő emberek számára. Éppen ezért volna elsődleges fontosságú a meglévő kapacitások fejlesztése. 

A nagyatádi termálvizet 1906 óta használják fürdőzésre. Az ivókúrára is alkalmas vizet az ország legjobb gyógyvizei között tartják számon. A természetvédelem alatt álló parkban található fürdő termálvize kitűnően alkalmas reumatikus betegségek, ízületi panaszok gyógyítására, törések utáni rehabilitációra, nőgyógyászati panaszok és gyomorbántalmak kezelésére. A gyógyfürdőben szakorvosi beutalóval az ország egész területéről fogadnak betegeket. A külföldi és belföldi látogatók a személyre szabott gyógykezeléseket orvosi vizsgálat után vehetik igénybe. Az izoterápiás kezelések fájdalmak csillapítására, megszüntetésére, valamint izomlazításra és gyulladások csökkentésére alkalmazhatóak. A kezeléseket mechanoterápiával, hydro - és balneoterápiával, valamint elektroterápiával végzik. 

A gyógyfürdő folyamatos fejlesztése elengedhetetlen feltétele a kivívott presztízs megtartásának, a szolgáltatások még magasabb szintre történő emelésének. 

Nagyatád Város Önkormányzata a fürdő fejlesztésének tervén hosszú évek óta dolgozik. Nagyatád támogatási igénye régóta ott hevert a Magyar Turizmus Ügynökség asztalán. A jól megalapozott és szükségszerű fejlesztés vágya viszont rendre elvérzett a kormányzat ellenséges vagy közönyös magatartása miatt. 

A 2022-es választási kampányban azonban látszólag enyhült a hatalom hozzáállása, és Szászfalvi László kormánypárti képviselő március 25-én ünnepélyes keretek között átadta az 1,2 milliárd forintról szóló támogatói okiratot.

De a várost villámcsapásként érte a támogatás visszafizetését elrendelő friss határozat.

Márpedig az ígéret szép szó, ha betartják, úgy jó!

Követeljük, hogy a kormány ne a nagyatádi fürdőfejlesztésen kezdje a spórolást!

Követeljük, hogy a kormány ne kezelje mostohagyermekként a várost, s ne büntesse a települést!

Követeljük a korábban megítélt támogatás biztosítását!

Petíció aláírása

Az aláírással felhatalmazom Ander Balázs petíciókészítőt az ezen az űrlapon közölt információim átadására az ügyben illetékeseknek.


VAGY

Egy e-mailt fog kapni egy hivatkozással, amellyel megerősítheti aláírását. Hogy biztosan megkapd üzeneteinket, kérjük add hozzá a info@peticiok.com címet a kapcsolati vagy a biztonságos feladó listádhoz.

Kérjük, vegye figyelembe, hogy nem tudja megerősíteni az aláírását az erre az üzenetre való válaszadással.
Fizetett hirdetés

3000 embernek fogjuk hirdetni ezt a petíciót.

Tudjon meg többet...

Script executed with success this is not html: Array ( [type] => 2 [message] => Trying to access array offset on value of type null [file] => /home/petitions/public_html/sign_petition.php [line] => 31 )