MRSZ Siklórepülő szakbizottság létrehozása

MRSZ Siklórepülő szakbizottság létrehozása

Az elmúlt években elképesztő mértékben errodálódott a magyar siklórepülő társadalom érdekérvényesítő képessége és megítélése. Az okokról a szakszövetségek vezetői bizonyára mind könyveket tudnának írni, de ez most nem érdekes.

Azzal azonban, hogy a főügyészség kimondta: a jelenleg magát szakágnak nevező szervezet törvénytelenül lett azzá és jelenleg is törvénytelenül működik, valamint felszólította az MRSZ-t a törvénysértés megszüntetésére, alkalom nyílik arra, hogy a siklórepülő társadalmat alapvetően megosztó két szövetségtől FÜGGETLEN szakbizottságot hozzanak létre a sportolók.

A függetlenség garanciája az lenne, ha ettől a szakbizottságtól a két szervezet korábbi és jelenlegi vezető tisztségviselői távol maradnának, abban csak a sporttal aktívan és hitelesen foglalkozók képviselnék magukat.

Ha a jövőben senki nem használja a sportot mások kiszorítására, nyugvópontra juthat az évek óta elhúzódó ellenségeskedés, kialakulhat a maga helyén két, a pilóták "kegyeiért" elsősorban minőségi szolgáltatással küzdő, tisztán és csak üzemeltetéssel (üzembentartás, képzés, műszaki) foglalkozó szervezet. Ez a pilóták számára olcsóbb és minőségibb szolgáltatásokat eredményezhet. A sport pedig megtisztulhat az azt fojtogató ellenségeskedéstől és visszakerül oda, ahol annak valóban helye van: a versenysporthoz értők kezébe.

Aláírásommal támogatom:

Az MRSZ Siklórepülő szakága, a korábban már jól bevált MRSZ-en BELÜL működő szakbizottsági formában szerveződjön újjá, csak és kizárólag sporttal foglalkozzon és a jelenleg üzemeltetéssel és képzéssel foglalkozó szervezetek vezető tisztségviselői attól maradjanak távol.


FAI