Mondjunk NEM-et a Balatonfűzfőn létesítendő veszélyes hadiiparra

 A MIL-EXIM Kft. Európai Uniós forrással megtámogatva a hadiipar újraindítását tervezi 2016 áprilisától Balatonfűzfőn.

A lakosságnak nem volt lehetősége a 2,4 milliárd összegű hadiipari beruházás megismerésér, mely a GOP-3.2.1-11-2013 konstrukció keretében nyert el 951 518 800 Ft vissza nem térítendő támogatást.

A pályázati kiírásban megjelölt cél: logisztikai központok és szolgáltatások fejlesztése 2007-től kezdve támogatott olyan beruházási elképzeléseket melyek az alábbi cél megvalósulásához járulnak hozzá: "A konstrukció célja a Magyarországon áthaladó nemzetközi áruáramlatok magas hozzáadott érték tartalmú szolgáltatásokkal történő kiszolgálása, főként a környezetvédelmi szempontból kiemelt szerepet játszó az ún. intermodális (szállítási módokat összekapcsoló) logisztikai központok fejlesztésével. Emellett cél, hogy a regionális logisztikai központok fejlesztésével, mindenekelőtt az általuk nyújtott komplex logisztikai szolgáltatások számának bővítésével és minőségének javításával a hazai kis- és középvállalkozások (továbbiakban: KKV) versenyképessége javuljon."

 

kép forrása: http://index.hu/gal/?dir=0606/bulvar/balatonfuzfo/

Sajnálatos módon nyilvános információ arra vonatkozólag nem lelhető fel, hogy a Balatonfűzfőn megvalósuló beruházás ezt a célt milyen módon valósítja meg: http://www.milexim.hu/szechenyi-2020/

A lakosság tájékoztatása kimerült egy 2015 márciusában az önkormányzat honlapján megjelent felhívással: http://balatonfuzfo.hu/sites/default/files/tartalmak/files/Hirdetmenyek/rexpro_kft_biztonsagi_jelentesevel_kapcs._hirdetmeny_2015.pdf

A tájékoztatást a MIL-EXIM Kft-vel azonos telephelyen lévő REXPRO Hungary Sport és Vadász Lőpor Gyártó és Kereskedelmi KFT. adta, tehát nem a jelenlegi beruházást végző cég, bár a tulajdonosi körben mindkét esetben megtalálható ugyan az a személy. Így tehát kijelenthető, hogy a MIL-EXIM beruházásáról semmilyen tájékoztatást a mai napig nem kapott Balatonfűzfő lakossága.

Bár valóban 1927-ben Mosonmagyaróvárról telepítették Fűzfőgyártelepre a lőporgyárat, és ennek a tevékenységnek volt hagyománya Balatonfűzfőn, ez a XXI. század és Magyarország egyik legjelentősebb turisztikai desztinációjának kapuja, egy éppen a szocialista nagyipar kártékony hatásaiból éledező kisváros.

Nincs nosztalgiánk a veszélyes nagyüzem iránt! Nem hiányzik sem a robbanás, sem a klórgáz, volt belőle részünk elég, volt áldozata, több is, mint elfogadható!

Szívesen fogadjuk az ipart, hiszen valóban a település adottsági erre predesztinálnak, azonban a modern, környezet- és emberbarát zöldipar letelepedésének van helye.

HA Ön is azt gondolja, ha Te is azt gondolod, hogy ez így nincs rendjén, hogy Balatonfűzfőn vagyunk sokan, akik nem kérünk a régmúlt veszélyes iparából, akkor kérlek, akkor kérem, írja alá a petíciót.  

Kontics Monika

 

 

Petíció aláírása

Az aláírással engedélyezem Kontics Monika, hogy az aláírásomat átadja azoknak, akik ebben a kérdésben hatáskörrel rendelkeznek.


VAGY

Egy e-mailt fog kapni egy hivatkozással, amellyel megerősítheti aláírását. Hogy biztosan megkapd üzeneteinket, kérjük add hozzá a info@peticiok.com címet a kapcsolati vagy a biztonságos feladó listádhoz.

Kérjük, vegye figyelembe, hogy nem tudja megerősíteni az aláírását az erre az üzenetre való válaszadással.
Fizetett hirdetés

3000 embernek fogjuk hirdetni ezt a petíciót.

Tudjon meg többet...