Mondjon le az RMDSZ felső vezetése

A magyarság elsöprő többsége Klaus-Werner Johannisra szavazott. Ezzel szemben az RMDSZ vezetősége ködös, demobilizáló üzenetet fogalmazott meg, amit az Európai Néppárt is kritizált. Az RMDSZ helyi szervezetei, főleg székelyföldi bárói Ponta mellett agitáltak leveleket, szórólapokat és a közösségi médiát felhasználva nemtelen akcióikhoz. A Szövetség felső vezetése korábban Pontával, az elmúlt héten Tariceanuval haknizott. Egyértelmű volt, hogy deklarált semlegességük mögött erős Ponta iránti elkötelezettség húzódik. Frunda György egyenesen fizetett hirdetésben kampányolt főnöke mellett. Tudjuk, voltak olyan helyi szervezetek is, amelyek ezzel az iránnyal szembemenve Johannis mellé álltak, lépésük értékelendő és arra enged következtetni, hogy a Szövetség képes lehet megújulni.

A megújuláshoz, azonban le kell cserélni a felső vezetést. Ezzel a választással megbuktak, szembementek a Markó Béla által is sokszor hangsúlyozott 80 százalékkal! azzal a közösséggel, akik így magyar jelöltek nélkül többen mentek el szavazni, mint az első fordulóban. Éppen ezért kérem fontolják meg a lemondásukat, vagy fenyítsék meg a közösségi akarattal szembemenő kiskirályaikat!

Az aláírással engedélyezem Fancsali Ernő, hogy az aláírásomat átadja azoknak, akik ebben a kérdésben hatáskörrel rendelkeznek.