mentsuk meg vertot

Vertoi_kurgan43.jpgPetíció Vértóért  

Amikor hallottam, hogy Szeged-Vértón székelykapukat állítottak, a kíváncsiságom arra késztetett, hogy odautazzak. A székely testvéreink nyolc székelykaput ajándékoztak a szegedi emlékhelyünknek. Mert ez a hely nem csupán a szögedieké, hanem minden igaz magyar emberé.    

Amint áthaladva a nyolc székelykapun, felértem a dombra, lélegzetelállító látvány fogadott. Valami megmozdult bennem, a torkom összeszorult, a szemeim könnytől csillogtak. Ez az érzés…magyar vagyok! Különleges energiák kerítettek hatalmukba. Talán másokat is? Ezért akarják szétrombolni az ősiségünket idéző helyet?  

Fent a dombon egy kerek oltár, mint hajdan az őseinknek: a Fény Oltára, továbbá egy életfa és a Székely Himnusz emlékmű. Később, 2012-ben még egy szoborcsoporttal egészült ki a szakrális helyünk: „A Fény . A Magyar Feltámadás Emlékjelé”-vel. A szoborcsoport alakjai: Anyahita, Nekese sámán, Deédes aranyasszony, Szöged vezér, Koppány és a megvakított Vazul.  

Komoly szerek voltak a nemzeti emlékhelyünkön, 3-4 dobcsapat összefogásával is, ahol több száz fő is összejött. A szeretet-és egységtudat uralkodott az ott lévők között, ami beleivódott az emberiség közös tudatába, a morfogenetikus mezőbe. Még külföldről is érkeztek ezekre a megemlékezésekre. Azonkívül turisták is látogatják a helyet. http://www.fvszme.hu/category/aktualitasok/  

És most mindezt meg akarja semmisíteni a város szocialista vezetése! Egy műanyag sípályát akarnak létesíteni a helyén. Arról nem nyilatkoztak, hogy mi lesz a székelykapuk és a szobrok sorsa.  

A Délmagyar c. újság szavazást tartott a lakosság körében arra vonatkozólag, hogy megmaradjon-e az emlékhely. A szavazás 80 %-ban a megmaradás javára dőlt el. Akivel csak beszéltem, mindenki felháborodott a város tervén.  

A Független Városi Szövetség Magyar Egyesület (FVSZME) alapító elnökének 3 évtizedes kemény erőfeszítése árán készült el a nemzeti emlékhelyünk, sok társadalmi munkával, egy fillér állami támogatás nélkül, szabályos engedélyekkel. Akik mindezt megalkották, azoknak az életművét, valamint a székely testvéreinket is semmibe veszik ezzel a (bal)lépéssel. Az Egyesület Szeged városának ajándékozta az emlékhelyet, azzal a feltétellel, hogy óvják meg azt. Erről jegyzőkönyv is készült. Koppány szobrát többször megrongálták, majd ledöntötték. Így óvták! A tetteseket nem sikerült előkeríteni a rendőrségnek.  

A székelykapuk mellett sorakozó, a nemzetünk nagyjai (mint pl.: Rákóczi, Zrínyi Ilona stb.) emlékére állított kopjafák, valamint az ő tiszteletükre – a szülőföldjükről származó földbe – ültetett facsemeték teszik teljessé az Emlékhelyet. Ha ezeket is kivágnák, ill. eltávolítanák, az már természetkárosítás és az emlékük meggyalázása lenne. 

Előbb 2016. évben karácsonyi ajándékkal lepte meg a város vezetősége a Magyar Egyesületet: kilakoltatták az épületből, most pedig le akarják rombolni az emlékhelyünket. Mi ez, ha nem magyarellenes megnyilvánulás?  

Kérek minden jóérzésű Magyar Test-Vér-ünket, tiltakozzon a petíció aláírásával ez ellen a vérlázító terv ellen.

Köszönet érte.  

 DRÁGA MAGYAR TESTVÉREIM!

HÁLÁSAN KÖSZÖNÖM MINDANNYIÓTOKNAK, HOGY KIÁLLTATOK A SZEGED-VÉRTÓI  SZAKRÁLIS NEMZETI EMLÉKHELYÜNK MEGMARADÁSÁÉRT, ÉS ÍGY SIKERRE VIHETTÜK KÖZÖS ÜGYÜNKET. HÁLA A JÓ ISTENNEK, GYŐZTÜNK! 

"Nem lesz sípálya a vértói dombon": http://szegedma.hu/hir/szeged/2017/04/nem-lesz-sipalya-a-vertoi-dombon.html

 

Fontos indormáció: Az aláírás csak akkor jelenik meg, ha kipipálja az aláíró a "nem agyok robot" megjegyzést. 

székelykapuk--CSC_03811.JPG

tömeg--CSC_0380.JPG

 

Kép_067.jpgKép_064.jpg 2013-02-02_Mit_tettek._._._.jpg