MENTSÜK MEG A BÁNKI DONÁT KOLLÉGIUMOT!

Tisztelt Érdeklődő!103965074_742834709817979_8040287789390919259_n4.png

Sajnos szomorúan vettük tudomásul, hogy az Óbudai Egyetem felsőbb éves kollégiumi jelentkezés lehetőségei között nem jelenik meg a Bánki Donát Kollégium, mint választható kollégium, hiszen azt az Ybl Miklós Építéstudományi Kar hallgatói számára kívánják átadni. Sajnos erről korrekt, megfelelő időben való tájékoztatást nem kaptak sem a hallgatók, de még a Tagkollégiumi Hallgatói Önkormányzat tagjai, a kollégium vezetése sem.

A Bánki Donát Kollégium kiváló elhelyezkedése egyaránt biztosítja a pesti és a budai oldalon található telephelyek kényelmes és gyors megközelítését. A Bánki Donát Kollégiumon kívül csak a HOTEL@BMF Kollégium van közel a Népszínház utcai és Tavaszmező utcai telephelyekhez. Az Egyetem vezetősége által alternatív megoldásként kínált, a Kunigunda útján található Kollégium és a legtávolabbi, Tavaszmező utcai telephely között az utazási idő tömegközlekedést használva a Google utazástervező alkalmazása szerint 45...55 perc. Ezzel szemben a Bánki Donát Kollégiumtól az Óbudai és a Tavaszmező utcai telephely is egyaránt körülbelül 25...30 perc alatt elérhető.

A Bánki Donát Kollégium, a Bánki Donát Gépész és Biztonságtechnikai Mérnöki Kar hallgatói számára egy alapvető tanulási és közösségi térnek számít hosszú idők óta, de ezen kívül szükség esetén számos esetben egyaránt rendelkezésre állt az Egyetem bármely hallgatója számára, legyen szó akár tanulásról vagy rendezvényekről, amelyekre rendszeresen látogatnak vissza a már végzett hallgatók is. A hosszú évek alatt számos kollégiumi és egyetemi hagyomány ápolásának és megalkotásának helyszínéül szolgált, többek között például összkollégiumi rendezvények, zenekari rendezvények, tehetségkutatók, hagyományörző estek, KIN kupához kapcsolódó rendezvények.

A kollégiumban évről évre számos kollégiumi kör működik, amelyek tanulási vagy szabadidős elfoglaltság céljából egyaránt élhetőbbé tették az épület falait. Hallgatói összefogás keretein belül került megvalósításra a kollégium egyik legkedveltebb közösségi terének széleskörű felújítása, a rendezvénytechnikai fejlesztése, a kollégium folyosóinak életképekkel történő díszítése.

Az Ybl Miklós Építéstudományi Kar beolvadása Egyetemünkbe minket nagy örömmel tölt el, hiszen szakmai látókörünk tovább szélesítésének lehetőségét kínálja. Azonban azt gondoljuk, hogy ez az egyesülés mind a két fél számára vállalható kompromisszumokkal, vitákkal együtt kell, hogy járjon, hiszen ez mindnyájunk érdeke. Minden szakmának, minden területnek megvan a maga sajátossága és eszközigénye. Tudomásul vesszük, hogy egy építészettel vagy gépészettel foglalkozó hallgatónak a tanuláshoz megvannak a maguk szükségletei, akár csak egy villamossággal foglalkozó hallgatónak. Előbbieknek többek között asztalra, utóbbiaknak többek között műszerekre van szüksége. Azt gondoljuk, hogy az egyetem hallgatói egyenjogú polgárok és még ha nem is lehet minden hallgatói igénynek megfelelni, de megfontolandó egyensúlyt tartani. Ennek értelmében azért szétzülleszteni egy körülbelül 100 fős kollégiumot, hogy a helyére egy másik körülbelül 100 fős kollégium kerüljön nem megfelelő állásfoglalás az Egyetem vezetésétől. Vállalja mindenki egyaránt az összevonással járó kellemetlenségeket. Azzal hogyha a vezetőség a felvételi rendszerben a Bánki Donát Kollégiumból kizárja az Egyetem korábbi hallgatóit akkor két tábort alakítanak ki a hallgatók között, akik alapvetően nem fogják szívlelni egymást. Azt gondoljuk, hogy a fölösleges feszültségkeltés semelyik oldalnak, semelyik vezetőnek nem lehet érdeke.

Kérjük, hogy ennek a petíciónak aláírásával segítse, hogy hangot adjunk annak, hogy nem értünk egyet az Óbudai Egyetem Vezetőségének ilyen jellegű problémakezelésével, törekvéseivel és, hogy gondolják újra az eljárást és biztosítsák minden hallgató számára az egyenjogúságot!

Köszönjük Támogatását!

Tisztelettel: A Bánki Donát Kollégium Hallgatói Önkormányzata


Bánki Donát Kollégium Hallgatói Önkormányzata    Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével
Facebook