Magyarország himnuszának megújítása

Kedves Szittyáim!

Az alábbi petíció létrehozásával el szeretném indítani a folyamatot, hogy megváltoztassuk Magyarország nemzeti himnuszát. Mint mindenki tudja, a régit egy kalóz írta már közel 200 éve.

Úgy gondolom, hogy ez a szöveg már egyáltalán nem tartalmaz olyan információkat, amelyek fontosak lennének a magyar nép számára.

Az elmúlt időszakban nagyon sok különböző gondolattal játsztottam, hogy melyik zene lenne a megfelelő erre a méltó pozícióra. Szerencsére megtaláltam azt az alkotást, amelyik biztosan minden magyar értéket körbeölel.

A mű címe: HEY - https://www.youtube.com/watch?v=1TbTLMkrTFs

A mű szerzői: Tran Duc Anh "Düki" és Rácz Béla "Young-G, VV Béci"

Tran Duc Anh "Düki" - curriculum vitae:

Tran Duc Anh vagyis művésznevén Düki 1990 május 19-én született Hanoi városában, Vietnámban.

Amikor három éves volt édesanyjával és húgával elköltöztek Vietnámból először Bulgáriába, majd hat évesen Magyarországra. Édesanyja mindenben támogatta ennek köszönhetően Düki hamar beilleszkedett és új barátokra tett szert.

Tanulmányait a Kőbányai Szent László Gimnáziumban végezte rajz szakon.

Tizenegy évesen kezdett el komolyabban foglalkozni a tánccal, amikor barátjával együtt (Horváth Richárdal - azaz Reeco-val) beiratkoztak a Jamland - Hip Hop tánciskolába, ahol a tanáruk Anda László volt.

A szenvedélye a tánc iránt egyre csak nőtt ahogy a tehetsége is, így egy bizonyos idő után már videóklippekben is szerepet kapott. Az első videóklipp szereplését 13 évesen kapta meg "L.L. Junior – Mr. Raggamoffin" című dalához készített klippben.

Düki barátjával Reeco-val a tánciskola befejezése után egy csapatot is alapítottak, melynek neve Dynamite volt. A tánc mellett énekelgettek is ám ekkor még csak szórakozásból, hisz a médiában még nem voltak ismertek.

A 2008-as évtől Éder Krisztián, azaz művésznevén SP hivatalos táncosa és koreográfusa lett, így számos videóklipjében is szerepelt.

A médiában való áttörést és az országos ismeretséget a Bad Boyz csapat hozta meg számára, akik 2009 nyarán alakultak meg. A csapat tagjai voltak még Dükin kívül: Anda László, Alexis Fernandez, Balogh Ferenc, Horváth Richárd, Kurucz Gábor, Kurucz Sándor, Orosz András, Szabó Tamás és Szénási Martin.

A csapat a Csillag Születik című műsor második szériájában nyerte el a közönség szeretetét és a rajongók támogatását, ami a későbbiekben meghatározta a 10 fiú karrierjét.

A műsort bár nem ők nyerték meg mégis az elért helyezésüknek és a fantasztikus koreográfiáknak köszönhetően számos fellépést tartottak a műsor befejezése után. Düki volt az egyik a 10 fiú közül aki a koreográfiák nagy részét készítette és aki a dalokat is összevágta a fellépésekhez. A tánc mellett már ekkor saját dalokat készített, ám ez még nem volt a nyilvánosság elé hozva.

A 2010-es év azonban egy fordulópontnak számított, hisz ekkorra már Düki felkészültnek érezte magát ahoz, hogy kiadjon hivatalosan is egy dalt. Még a dal megjelenése előtt leszerződött a Hungarosound lemezkiadóhoz, ahol egyik barátja a már jól ismer Josh és Jutta duóból, Josh mindenben segítette őt.

A dal amely meghozta számára a sikert a zene terén a "Tedd fel a kezed" volt amelyhez videóklippet is készített és amely 2011 január 10-én jelent meg.

Saját dalai mellett továbbra is koreográfusa maradt SP-nek ráadásul számos más előadónak is szövegírója és zenei alap készítője lett.

A 2011-es évben Düki több dal feldolgozásával is megajándékozta rajongóit. Továbbá megjelent  Rácz Béla vagyis művésznevén Young G "A Legnagyobb" című videóklippjében is, amihez ráadásul ő szerezte a zenét.

Majd megjelent egy újabb dala, melynek címe "Töröld Az Emléked" volt és amely hamar közkedvelt lett a fiatalok terén.

A 2011-es évben még utoljára VV Béci azaz Young G és Düki újra összefogott és egy új videóklippet készítettek, melynek címe "Hey" és amely mint a 2011-es év egyik legnagyobb slágereként fejezte be az évet.

A 2012-es évet máris újabb dalokkal kezdte, hisz megjelent 2012 január 2-án első szólóalbuma "Transform 1.0" címmel. Február 10-en pedig egy új dalhoz készített videóklipp is megjelent, melynek címe "Akarom".

Továbbá a 2012-es évben is folytatta a tánc oktatást és megnyitotta a R3D ONE nevezetű tánciskolát, ahol barátjával Orosz Andrissal tartják a fiataloknak a táncórákat.

Az év további része is tartogatott neki sikereket, hisz megválasztották a 2012-es év Megasztár című műsor koreográfusának.

A 2012-es évet egy egy újabb videóklippel zárta, amely december  14-én jelent meg "Inside" címmel.

Düki a 2013-as évben is nagy hangsúlyt fektet a táncoktatásra, de emelett saját dalokkal is készül ami legújabb lemezén fog majd megjelenni.

A 2013-as évben az Euróvíziós verseny egyik esélyesnek vélt indulójának, azaz Puskás Péter dalában is közreműködött. Bár a dal nem jutott be a végső megmérettetésbe, mégis hatalmas sikerre tett szert.

A 2013-as évben Dükit ismét jelölték a ViVA Comet díjkiosztó gálán a "Legjobb férfi előadó" kategóriában, azonban a díjat nem sikerült hazavinnie.

Jelenleg tánctanárként dolgozik, azonban emellett szívesen áldoz időt a zenének.

A 2015-ös évben sikeresen bejutott a "Hungary's Got Talent" műsor élő adásába a Red One csapatával.

Rácz Béla "Young-G, VV Béci" - curriculum vitae:

Kezdetek:

Rácz Béla 1985. április 2-án látta meg a napvilágot, Szentendrén, 5 évvel, 7 hónappal és 28 nappal húga, Rácz Ildikó előtt. Az általános iskolát még Szentendrén járta ki, pedig elég gyakran költözött a család. Szentendrén, és környékén laktak. A fiúnak rengeteg emberrel sikerült barátságot kötnie, amelyek közül kettőt legjobb barátjának tekintette. Igaz, hogy szegényebb családban nevelkedett, ugyanis sohasem voltak gazdagok, de Béci sohasem panaszkodott, mindig boldog volt. A Szentendrei Általános Iskola mellett tanult Zoltán Erika tánciskolájában és színművűszeti iskolába is járt, azonban ezt hamar abba kellett hagynia, ugyanis a szülei csak az egyik iskolát tudták fizetni.

Karrierje:

Rácz Béla 10 éves volt, amikor elment az első tehetségkutatójára, amit sorra követett a többi is. A legtöbbször táncversenyeken jelent meg kettő legjobb barátjával, ahol egész jó eredményeket sikerült elérniük. Béci mindig is imádta a hírnevet, ezért amikor barátai már feladtak a táncal, ő akkor is folytatta tovább. Németh Tivadarral, aki egyébként az egyik legjobb barátja volt nemsokára meg is írták első kettő dalukat, azonban ezeket sajnos nem publikálták. Ezek után is tovább írogattak, de ezeket a dalokat, már senkinek sem mutatták meg. Béci miután otthagyta az első tánciskolát az ismerősei által nyitott JamLand Hip-Hop iskola óráira járt, majd táncot kezdett oktatni. Ebben az időben alakították meg első zenekarukat, amely az Outlaw Style Crew néven lett ismert. Remek kis dalokat írtak. Az összes dal a világ fájdalmas igazságát tartalmazta. Első saját videó klipjük a Tudod, hogy neked mi a yó címet viselhette. Ezt Daczi Zsoltnál vehették fel.A szám a fiúk szerencséjére hamar a fiatalok szinte legkedveltebb zenéje lett. 205-ben hatalmas sikert sikerült elérnie: Magyarországi I. és Világbajnoki II. helyezésre tettek szert, a Street Bounce formációval. Két év múlva, 2007-ben befejezte a táncoktatást, ugyanis a sok fellépés mellett erre már nem jutott ideje. Azonban, ahogy egyszer minden elmúlik, ez sem tartott örökké. A csapatból az egyik tag kiszállt, ezért már csak ketten folytatták tovább, és csak a zenélés maradt nekik. Saját stúdiójuk is volt, ahol a dalaikat felvehették. Újabb nagyobb sikernek Béci talán akkor örvendhetett, amikor egyik barátja új videó klipet szponzorált nekik,  amiben rengeteg gyönyörű lány, kocsi, ház és luxushajó volt látható. Ez a klipp a Szabadulj fel címet kapta. Azonban a brigád sajnos feloszlott, ugyanis az egyik tag testvére meghalt, ezért kiszállt a bandából, így nem folytaták tovább együtt.  Béci szóló karrierbe kezdett, Young - G néven. Új producerhez szerződött, majd rengeteg új dalt dobott a piacra. Rácz Béla, azaz Béci 2010. november 24-én költözött be a ValóVilág villájába testvérével, Rácz Ildikóval, azaz Gigivel együtt. Később ötödik helyezettként ejtette ki Jerzy, ezért Béci 144 villában töltött napot tudhat magáénak. A karrierje csak a ValóVilág vége után indult be igazán. Leforgatta újabb videó klipjét,  A legnagyobb címmel. 2011-ben kiadta Dükivel készített Hey című klipjét is. Béci gőzerővel dolgozik karrierjén, nemrég a Lakatos Yvette-vel készült számát is kiadta.

Magánélete:

Rácz Béla, és barátnője Gazdig Adrienn 2012-ben házasodtak össze, majd hamar elterjedtek a pletykák, hogy első közös gyermeküket várja Adri. Ezek az állítások igazak voltak, ugyanis 2013-ban megszületett első közös gyermekük, aki egy egészséges kislány lett és a Rácz Napsugár nevet kapta.

Érdekességek:

* Béci 12 éves korában elment Pestre barátaival, ahol kirabolták őket.

* Két legjobb gyerekkori barátja közül az egyikkel, mégpedig Németh Tivadarral még ma is jóban van.

* Nemrég kiderült, hogy a Rácz família valójában Leányfalun lakik, és nem is olyan szegény.

* Béci erre a legbüszkébb: Ő is segítője volt már a Bátor tábor nevezetű alapítványnak, ami a hátrányos helyzetű fiatalok segítségével foglalkozik.

* Feleségével első közös gyermeke 2013-ban látott napvilágot és a  kislány a Napsugár nevet kapta.

Szerintem mindkét előadó olyan értékrenddel rendelkezik, amelyet bátran bármelyik magyar felvállani mind nemzetközi mind otthoni közegben.

Az aláírással felhatalmazom Visnovszky Gábor petíciókészítőt az ezen az űrlapon közölt információim átadására az ügyben illetékeseknek.

E-mail-címét nem fogjuk interneten közzétenni.