Letöltendő börtönbüntetést az állatkínzóknak

Magyarországon 2004 óta bűntetendő az állatkínzás.

Jelenleg hatályos Btk. kimondja:

 " Aki

a) gerinces állatot indokolatlanul bántalmaz, vagy gerinces állattal olyan bánásmódot alkalmaz, amely alkalmas arra, hogy annak maradandó egészségkárosodásaát, pusztulását okozza,

b) gernces állatát, veszélyes állatát elűzi, elhagyja, vagy kiteszi, vétség miatt két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. "

 

Akkor most, jöjjön a valóság:

2008-ban 2206 személy ellen indult eljárás, ebből letöltendő börtönbűntetést csak 23, felfüggesztettet 101 személy kapott.

Tehát 2082 esetben az állatkínzás, mindenféle következmény nélkül mehetett végbe, bár a felfüggesztett sem büntetés.

Frissebb, 2010-es adatok szerint 1257 nyomozásból, 417 eset kerültbírósági szakaszba, 2011-ben 959 esetből, csupán 40.

Az állatok bántalmazása nem csupán egy csekély személyiségi zavar, vagy át,eneti viselkedés zavar, hanem komoly elmebetegség tünete is lehet.

Pszichológiai kutatások kimutatták, hogy azok az emberek, akik állatot bántalmaztak, nem állnak meg az állatoknál, sokan közülük embertársaik ellen is fordulnak. A hazai állatkínzások magas számát nem passzívitással, hanem kellő odafigyeléssel kezelni, és komoly büntetésekkel szankcionálni.  

(Forrás; greenfo.hu, magyar tabu- mindennapos állatkínzás) 

 

Petícióm lényege, hogy elérjük azt, hogy a törvényhozók, végre pédát statuáljanak.

Amíg a törvény nem áll az állatvédők mellé, amíg az állatkínzás nem jár komoly következményekkel, addig az esetek száma nem csökken, hanem rohamosan növekszik!

Elmebeteg, agresszív emberekről beszélünk...

Ma egy állat, holnap egy gyermek lehet a következő!

Írd alá, ha te sem szeretnéd, hogy ezek az emberek, a szabad társadalom tagjai legyenek!

Szigorúbb bírákat, és letöltendő 3-5 évig terjedő szabadságvesztést annak, aki állatok és mások szenvedésében találja örömét!