Lemondunk az adócsökkentésről - nekünk működő egészségügy kell!

LÁTSZAT ADÓCSÖKKENTÉS HELYETT LÁTHATÓ BÉREMELÉST AZ EGÉSZSÉGÜGYBEN!

 Lemondunk az 1%-os adócsökkentésről – mert nekünk működő egészségügy kell!   

Jövőre 1%-kal csökkenti a személyi jövedelemadó kulcsot a kormány. Ez olyan látszatintézkedés, amely érdemben semmit nem változtat az érintettek anyagi helyzetén. 

Együtt viszont akkora összeg, mintegy 110 milliárd forint, amely érezhető béremelésre lenne elég az egészségügyben: az ágy mellett dolgozók számára 50%-os, a többi egészségügyi dolgozó számára mintegy 25%-os béremelést tenne lehetővé. A kormány ne akarjon ezen is nyerészkedni: ezt a pénzt felbruttósítva tegye bele az egészségügy költségvetésébe, hiszen a hozzátett adók és járulékok úgyis visszatérnek a költségvetésbe! 

Nem más kárára, nem az oktatás, a gyermekélelmezés, a szociális kiadások terhére kérünk pénzt az egészségügy számára.

A kormánnyal ellentétben nekünk fontos az egészségügy, ezért mi lemondunk a beígért „látvány-adócsökkentésről”.

Nekünk az a fontos, hogy legyen működő egészségügyünk, tudjunk méltósággal gyógyulni, és ellátóink tudjanak méltó körülmények között dolgozni. Mindenki a saját bőrén érzi, hogy az egészségügy végveszélybe került.

Tűrhetetlen hosszúságú várólisták, a második műszakban kifáradt nővérek és orvosok. Mindehhez kifizetetlen gyógyszer- és műszer-beszállítók, növekvően újratermelődő kórházi adósság.  Ezt mindenki látja, csak a kormány nem. Látszatintézkedésekkel, a felelősséget a kórházigazgatók nyakába varrva, érdemi pénz nélkül akarják megúszni az egészségügy életben-tartásának problémáját. Nem fog sikerülni, mert a 2016-os költségvetés semmilyen garanciát nem ad arra, hogy a helyzet javuljon.  

Ha a kormánynak nem fontos az egészségügy, mutassuk meg, hogy nekünk igen: mondjunk le a semmit meg nem oldó 1%-os személyi jövedelemadó csökkentésről és követeljük, hogy az így felszabaduló 110 milliárd forintot költsék egészségügyi béremelésre! 

Stadionok, várbaköltözés nélkül lehet élni. Egészségügy nélkül nem. 

Kérjük, aláírásával támogassa petíciónkat!

Kezdeményező:


Kincses Gyula, a rendszerbontó népszavazás csapatának támogatásával    Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével