Legyen színes az északi lépcső!

Kedves lágymányosi hallgatók, oktatók, dolgozók!

Mi, a LÉK tagjai az előző félév végén szerettük volna lefesteni a campus északi bejáratánál található lépcsőt, hogy ezzel az ott naponta az egyetem felé tartó több ezer ember életébe egy kis színfoltot vigyünk, és szerethetőbbé tegyük az épület környezetét. Ehhez szereztünk festéket, és grafikusok elkészítették nekünk a látványtervet. Tervünk sajnos nem valósulhatott meg júniusban, mert Surján Péter, a TTK dékánja azon a véleményen volt, hogy ő és dékántársai nem jogosultak dönteni arról, hogy díszítheti-e színes pöttyökből kirakott Maslow-piramis a főbejárat lépcsőjét. Szerinte a HÖK lehet illetékes, mivel azt szabadon választották a hallgatók. Szerintünk azonban a HÖK szavazáskor a hallgatók nem mérlegelték, hogy olyan jelöltre szavazzanak, aki támogatja egy lépcső lefestését, vagy olyanra aki ellenzi, ugyanis akkor még föl sem merült az ötlet, ráadásul számos fontosabb szempontjuk is lehetett a szavazó hallgatóknak.

Ezért arra gondoltunk, hogy petíciót is indítunk, s ha már a közvetlen demokrácia eszközéhez nyúlunk, akkor nem csak a hallgatókat kérdezzük meg, hanem mindenkit, aki rendszeresen elhalad a lépcsőnél - oktatókat és az épületüzemeltetés dolgozóit is. Kérjük, hogy aki szeretné, hogy úgy nézzen ki a lépcső, mint a látványterven (színes elemekből kialakított hullám), írja alá a petíciót! Ugyanezt a kezdeményezést élőben is alá lehet a kampuszon valamelyik aktivistánál (vagy online, vagy papíron, a kettőt egyszerre ne).

Kik vagytok ti?
Ezt a kezdeményezést a LÉK (Lágymányosi Érdekképviseleti Közösség) hozta létre. A LÉK facebook oldala: https://www.facebook.com/torjukmegajeget

Micsoda a Maslow-piramis?
http://hu.wikipedia.org/wiki/Maslow-piramis

Ki készítette a grafikát?
A grafika Csernák Janka és Murányi Klára munkája

Honnan lesz pénz és festék a megvalósításhoz?
Júniusban egy cég ingyenesen rendelkezésünkre bocsátott megfelelő mennyiségű betonfestéket. Nem kell viszonzásul elhelyezni a logójukat, ilyet nem is vállalhattunk volna. Valószínűleg azért tették ezt, mert ekkora mennyiségű festék nekik apró tétel. A további – pár tízezer forintos – költségeket a LÉK (Lágymányosi Érdekképviseleti Közösség) fedezi pályázati pénzből, illetve közadakozásból.

Mit tehetek, hogy megvalósuljon a színes lépcső?
Írd alá az online petíciónkat itt:
vagy papíron az egyetemen aláírást gyűjtő lékes hallgatóknál. Ez azért fontos, hogy megmutassuk a dékánnak, hogy sokaknak tetszik az elképzelés. Vegyél rá minél több embert, lágymányoson tanuló vagy dolgozó ismerőseidet, hogy írják alá a petíciót, kérj tőlünk ívet, ha te is gyűjtenél támogató aláírásokat.

Mit jelent, hogy fessük együtt?
A festést egy nagy közösségi esemény keretében képzeljük el, ahol mindenki részt vehet a festésben, és figyelemmel kísérheti a mű elkészültét.

Kövesd a friss információkat a kezdeményezéssel kapcsolatban a Facebook oldalon (ugyanitt levélben vagy kommentben kapcsolatba is léphetsz velünk, ha kérdésed, kritikád van, vagy segítenél az aláírások gyűjtésében): https://www.facebook.com/lagymanyosi.lepcso


Lágymányosi Érdekképviseleti Közösség    Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével
Script executed with success this is not html: Array ( [type] => 2 [message] => Trying to access array offset on value of type null [file] => /home/petitions/public_html/sign_petition.php [line] => 31 )