Követeljük, hogy 40 év munka után a férfiaknak is legyen lehetősége nyugdíjba vonulni!

A férfiaknak is meg kell adni a döntés jogát, hogy 40 év ledolgozott munka után a nyugdíjba vonulást is választhassák. Írja alá a petíciót, ha egyetért vele!

Ma Magyarországon annak valószínűsége, hogy egy férfi megéri a 65. életévét - mely a nyugdíjba vonulás korhatára - csak 64%, ez az érettségivel nem rendelkezők esetében 50% alatt van. Tehát minden második férfi, aki fizikai munkát végez, meghal 65 éves kora előtt, azaz munka után nemhogy a jól megérdemelt nyugdíjas éveket kezdi meg, hanem egyenesen a temetőbe megy. A napjainkban születetteknek kétségtelenül kedvezőbben a lehetőségei, sajnálatos azonban, hogy még az ő várható életkilátásaik is elmaradnak más európai országoktól legalább 5 évvel. 2012-től kezdődően megszűnt a korkedvezményes nyugdíjba vonulás lehetősége, ami sajnos olyan fűnyíró elv szerint működött, ami egyáltalán nem vette figyelembe, hogy vannak olyan foglalkozások, munkakörök, amelyekben ez igenis indokolt volt. A lakosság majdnem 80%-a egyetért azzal, hogy a férfiak számára is meg kell adni a lehetőséget, hogy eldönthessék: szeretnének nyugdíjba vonulni 40 év munkaviszony után, vagy inkább maradnak a munka világában. Sajnos a jelenleg hatályos törvények miatt a népszavazási kezdeményezés elveszi az emberek jogát attól, hogy egy ilyen fontos ügyben ki tudják nyilvánítani a véleményüket. Ezért más eszközökkel kell kézbe vennünk a dolgokat, nyomás alá helyezve a jogalkotókat annak érdekében, hogy a magyar honfitársainknak a munkából ne a temetőbe vezessen az útja!Vessünk ennek véget! Hallassuk a hangunkat, és kényszerítsük ki annak lehetőségét, hogy 40 évnyi tisztességgel ledolgozott munka után  a férfiak dönthessenek a nyugdíjba vonulás mellett is!

Sneider Tamás, független országgyűlési képviselő 


Sneider Tamás, független országgyűlési képviselő    Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével

Petíció aláírása

Az aláírással felhatalmazom Sneider Tamás, független országgyűlési képviselő petíciókészítőt az ezen az űrlapon közölt információim átadására az ügyben illetékeseknek.

E-mail-címét nem fogjuk interneten közzétenni.

E-mail-címét nem fogjuk interneten közzétenni.

Telefonszámát nem fogjuk interneten közzétenni.Fizetett hirdetés

3000 embernek fogjuk hirdetni ezt a petíciót.

Tudjon meg többet...