Kisoroszi kerékpáros híd: nem összeköt, hanem gúzsba köt

Mi, a petíció Kisoroszihoz kötődő aláírói Kisoroszit élhető, nyugodt, biztonságos falunak szeretnénk megőrizni. A falu elszigeteltségének hátrányait úgy kell kiküszöbölni, hogy közben nem tűnnek el az elszigeteltség előnyei sem.

A híd nem ilyen megoldás, ez a híd nem nekünk készül, hanem a turizmusnak.

A kisoroszi Duna-híd az EuroVelo 6 kerékpárút Dömös-Szentendre szakaszának részeként környezetvédelmi engedélyt kapott, miközben:

- Bárhol is épülne meg a falun belül, a kisoroszi híd természeti és kulturális értékeket veszélyeztetne.

- Az engedélyt kapott helyszín Kisoroszi egyik emblematikus utcája, a Rév utca, melyet a híd tönkretenne.

- A híd súlyosan veszélyezeti Kisoroszi épített környezetét, kulturális örökségének elemeit, elsősorban az Ófalu hagyományos településszerkezetét.

- A híd a helyszínétől függően az ivóvíz bázist, az élővilágot, a Dunakanyar egyedülálló tájképét károsítaná.

- A gyalogos/kerékpáros híd is drasztikusan megnöveli a falu feltártságát az óriási átmenőforgalmat bonyolító 11-es út felé. Ezzel Kisoroszi nyugodt és biztonságos zsákfalu jellege visszafordíthatalanul sérülne.

- Kisoroszi nem érdekelt a turistaforgalmának további növelésében.

 

Kérjük az Innovációért és Technológiáért felelős Minisztert, valamint az aktív Magyarországért felelős Kormánybiztost, hogy kezdeményezze a kisoroszi Duna-hidat is tartalmazó Kormányhatározat módosítását.

Kérjük, hogy a módosítás értelmében az EuroVelo 6 kerékpárút ne érintse Kisoroszit.

 

A kisoroszi kerékpáros Duna-hidat a kiemelt kerékpáros útvonalak fejlesztésének finanszírozásáról szóló 1731/2018 (XII. 18.) számú Kormányhatározat tartalmazza.

 

Petíció aláírása

Az aláírással engedélyezem Verő György, hogy az aláírásomat átadja azoknak, akik ebben a kérdésben hatáskörrel rendelkeznek.


VAGY
Fizetett hirdetés

3000 embernek fogjuk hirdetni ezt a petíciót.

Tudjon meg többet...

Facebook