Kiállás Kontra Ferenc mellett

Követeljük Kontra Ferenc visszahelyezését a Magyar Szó Kilátó​ ​c. mellékletének szerkesztői posztjára​!​

Mi, alulírottak mély megdöbbenéssel és felháborodással értesültünk arról, hogy Kontra Ferenc Márai Sándor- és József Attila-díjas írót Varjú Márta, a Magyar Szó főszerkesztője méltánytalan módon, minden szakmai indokot nélkülözve, az alapvető erkölcsi normákat felrúgva, a sajtószabadságot és a szabad véleményalkotás jogát súlyosan megsértve, leváltotta a Magyar Szó irodalmi melléklete, a Kilátó szerkesztői posztjáról.

Kérjük az illetékeseket, vizsgálják ki Kontra Ferenc leváltásának körülményeit, az alapítót pedig, hogy mentse fel a főszerkesztőt, Varjú Mártát, és szakmailag felkészült, felelősségteljes, a feladathoz méltó főszerkesztőt nevezzen ki a vajdasági magyarság egyetlen napilapjának élére!

Moralna podrška Ferencu Kontri

Zahtevamo, da se Ferenc Kontra vrati na mesto urednika kulturnog dodatka Vidikovac (Kilato) dnevnog lista Mađar So!

Mi, dole potpisani, sa dubokim zaprepašćenjem i revoltom primili smo vest, da je našeg istaknutog pisca Ferenca Kontru (dobitnika nagrada Šandor Marai i Atila Jožef) glavna urednica Marta Varju smenila sa mesta urednika kulturnog dodatka Vidikovac (Kilato) dnevnog lista Mađar So - na nedostojan način, bez ijednog stručnog argumenta, ignorišući osnovne etičke norme, gazeći slobodu štampe i pravo na slobodno mišljenje.

Molimo nadležne, da ispitaju okolnosti smene Ferenca Kontre, a osnivača, da razreši glavnu urednicu, Martu Varju, i da imenuje stručno osposobljenu, odgovornu i dostojnu osobu na čelo jedinog dnevnog lista vojvođanskih Mađara!