Kérjük vissza az Óvodánkat!!!

Petíció a kőszegi Központi Óvoda- és Bölcsőde Többcélú KIKI Felsővárosi Tagóvodája csoportjainak megtartásáért. Kérjük, hogy az Óvodában TOVÁBBRA IS A MEGLÉVŐ 3 GYERMEKCSOPORT MŰKÖDJÖN!

Tisztelt Polgármester Úr/Képviselő testület!

Kőszeg Város Felsővárosi Óvodájának szülői közössége nagy megrökönyödéssel értesült a hírről, miszerint a város vezetősége szeretné megszűntetni az óvoda egyik csoportját.
Nem értjük, hogy a gyermekek szülei erről miért nem lettek megkérdezve. Nem tartjuk helyénvalónak, hogy a gyermekeket érintő drasztikus döntés, az őket képviselő szülők megkérdezése nélkül történik. A gyermekek jogaikért szólni nem tudnak, ebben a döntésben az óvoda összes gyermeke érintett lenne, a gyermekek pszichés sérülését okozza.
COVID ̶ 19-vírusjárvány idején a gyermekek hosszú ideig el vannak zárva barátaiktól, nem találkozhatnak közelebbi hozzátartozóikkal. Mindezt a gyermekek pszichés hátrányokkal, lelki sérülésekkel élik meg. Mikor visszamennének az óvodájukba, akkor, pedig egy teljesen átalakított rendszer várná őket. Biztos, hogy a csoport megszűntetése a legjobb döntés, ebben az amúgy is feszült helyzetben?
A csoportok gyermekszáma nem csupán szeptemberhez köthetően változhat, hanem akár decemberben. Ez a gyermek harmadik életévének betöltésével magyarázható. Ha szeptemberben meg van húzva a létszámhatár, és már akkor nem engedünk több gyermeknek esélyt, milyen lehetőséggel indulnak a decemberi gyermekek az óvodai beíratás során.

Van olyan szülő, aki a felvételi stop miatt nem írathatja be másik gyermekét is az óvodába. Futkosson talán két oviba? Szakadjanak el egymástól a testvérek? Itt a pici gyermeknek a saját testvérétől kell elszakadnia. Nem egy idősebb korosztályról van szó, hanem egy, a még kötődésekkel teli kisgyermekekről. A szülőre, pedig még egy terhet szeretnének tenni? Nincs elég más gondja? A körzetbe tartozó szülőknek joguk van a számukra körzetileg illetékes vagy munkahely szempontjából ideális óvodába jelentkezni és oda felvételt nyerni gyermekük számára. Ha a létszám nem is emelkedne, számos család beiratkozási szándékának visszautasítását eredményezné, hiszen a kapacitás véges.

Maga az intézmény gyermekvédelmi szempontból biztonságos. Például ablakaiból kisgyermek nem tud kiesni. Az udvar a forgalomtól teljesen el van zárva, így a gyermekeinket nem kell az erős légszennyezettségtől félteni. A gyermekek fejlesztése az intézményben maximálisan gördülékenyen folyik.

Mi szülők meg vagyunk elégedve a Felsővárosi Óvodával, annak békéltető környezetével, biztonságos termeivel, udvarával; legfőképpen a gyermekekkel foglalkozó szakemberekkel.

Összefoglalva:
1. Ellenezzük, hogy a kőszegi Felsővárosi Óvoda Háromnál kevesebb csoportlétszámmal működjön.
2.Ellenezzük, hogy szülők abba a kellemetlen helyzetbe kerüljenek, hogy pici gyermekeiket több különböző intézménybe kényszerüljenek járatni a  gyermekeiket. Főként, ha ez nem szülői döntésen alapul.

3. Ellenezzük azt, hogy az esetleges óvodai átszervezések a gyermekek jogait, a szülők jogait, valamint az intézményben dolgozók jogait sértsék, azt csorbítsák.
4. Kérjük, hogy továbbra is MINDHÁROM CSOPORT MEGMARADJON!
5. Kérjük, hogy az önkormányzat esetleges anyagi gondjait, ne az ártatlan gyermek figyelembevétele nélkül oldja meg. Ők erről nem tehetnek, de ők isszák meg mindennek a levét.
6. Kérjük Kőszeg város Önkormányzatát, hogy azonnali hatállyal vonja vissza a gyerekeket, szülőket és az óvoda dolgozóit is hátrányos helyzetbe hozó tervezetét!

A petícióhoz mellékelve az szülők aláírása megtalálható.

Reméljük Kőszeg Város Vezetőségétől az ügyhöz való pozitív hozzáállását. A kisgyermekek megszokott óvodai életvitelét nem befolyásoló döntés születését!
A gyermekek irányába történő pozitív döntésüket előre is köszönjük!
Tisztelettel:
Kőszeg város Központi Óvoda
és Bölcsőde Többcélú KIKI
Felsővárosi Tagóvodájába
(9730 Kőszeg, Bajcsy-Zsilinszky Endre u. 25)
járó gyermekek szülei.

 

Kőszeg, 2020. május 14.

Petíció aláírása

Az aláírással engedélyezem Gróf Péter, hogy az aláírásomat átadja azoknak, akik ebben a kérdésben hatáskörrel rendelkeznek.


VAGY

Egy e-mailt fog kapni egy hivatkozással, amellyel megerősítheti aláírását. Hogy biztosan megkapd üzeneteinket, kérjük add hozzá a info@peticiok.com címet a kapcsolati vagy a biztonságos feladó listádhoz.

Kérjük, vegye figyelembe, hogy nem tudja megerősíteni az aláírását az erre az üzenetre való válaszadással.
Fizetett hirdetés

3000 embernek fogjuk hirdetni ezt a petíciót.

Tudjon meg többet...

Facebook