Jusson végre lakáshoz az alacskai erdőben lakó család

Tisztelt Dömötör István alpolgármester úr!

Mint a XVIII. kerület szociális és lakásügyeiért felelős alpolgármesterhez fordulok önhöz. Köztudott és a bőrünkön is tapasztaljuk, rendkívüli az időjárás most hazánkban. Érezheti ezt mindenki, korán reggel munkába menet ténylegesen, a megnövekedett gázszámlák révén pedig áttételesen. Vannak azonban lakótársaink a kerületben, akik ezt a zord időt még sokkal jobban megérzik, nem lévén otthonuk, ahol felmelegedhetnének, számukra ez az idő valós fizikai veszélyt jelent. Többeknek van benyújtott, elbírálásra váró lakáskérelme, mások az utcán vannak és félelemből vagy egyéb okok miatt nem tudnak szállóra menni. Ezúton szeretnénk felhívni rájuk a figyelmet és segítséget kérni a számukra.

Kérjük, hogy a szociális veszélyhelyzet megszüntetésére az önkormányzat minél előbb hozzon döntést a szükséglakások helyzetéről. Felfoghatatlan, hogy emberek kint fagyoskodnak és életveszélynek vannak kitéve, miközben szabad lakások állnak üresen. Kérjük, hogy az önkormányzat minél hamarabb tegyen lépéseket a lakásra váró, veszélynek kitett családok ügyében, elsősorban az alacskai erdőben élő család esetében. Tegyék lehetővé, hogy a rendkívüli időjárásra való tekintettel, azonnal és haladéktalanul beköltözhessenek egy megüresedett szociális lakásba.

Kérjük továbbá, hogy az önkormányzat fontolja meg egy saját tulajdonban álló épület megnyitását a lakáskérelemmel nem rendelkező, de továbbra is veszélyben levő társaink számára, akik vagy az utcán kénytelenek élni, vagy egyszerűen a saját lakásukat nem tudják fűteni.

Minél előbbi intézkedéseket várva a közösség nevében üdvözlettel:

Székely Réka

Az aláírással felhatalmazom Székely Réka petíciókészítőt az ezen az űrlapon közölt információim átadására az ügyben illetékeseknek.