JAVÍTSUNK A SZÁMADATOKON! Érjük el, hogy az EU érdemben foglalkozzon a lakhatási válsággal! #home4all

Milyen jövő vár gyermekeinkre?
2030-ra minden 4. ember rossz körülmények között fog élni.


A petíció aláírásával arra ösztönzöd az EU-t, hogy támogassa a mindenki, de különösen a fiatalok és családok számára megfizethető lakhatást. Mindenki megérdemel egy tisztességes otthont!
A COVID-19 vírus által okozott világjárvány váratlan érkezése is indokolja, hogy minél több embernek legyen megfelelő otthona, ezáltal pedig minél hatékonyabban tudják megvédeni saját és családtagjaik egészségét.

A mai Európában a fiataloknak nincs annyi anyagi eszköze, hogy a nagyobb városokban megfizethető lakást tudjanak bérelni és egyre több az olyan család, aki a lakása fűtését, klimatizációját sem képes biztosítani. Világszerte a városi lakosság több mint fele nyomornegyedekben él. Tekintettel arra, hogy a jelenlegi világjárvány alatt az emberek a vírusfertőzés megelőzése érdekében otthonmaradásra kényszerültek, a megfelelő lakás szó szerint létkérdésnek számít.

Ezekben az időkben az otthon egyre fontosabbá válik és a lakhatás biztosítása terén az Európai Unió jelentős szerepet tölthet be.
Csatlakozz Te is a Habitat for Humanity valamint európai partnerszervezete itszervezethez és támogasd az Európai Uniónak szóló alábbi felhívásunkat: 

·     A 2021–27-es költségvetési időszakban legyen kiemelt kérdés a megfizethető lakhatás megteremtése, elsősorban a Globális Dél országaiban.

·    A megbetegedések elleni védekezés érdekében igyekezzünk elérni, hogy a vízhez és a higiéniai berendezésekhez minden rászoruló hozzáférjen, a nyomornegyedek korszerűsítése megvalósuljon, illetve az ezekre vonatkozó programok finanszírozása hatékonyabb legyen.

·     Az európai zöld megállapodás keretében hozzanak konkrét pénzügyi intézkedéseket az energiaszegénység elleni küzdelem kapcsán.


Helyzetjelentés

Számos ország azonban nincs erre felkészülve, tehát képtelen az egyre növekvő létszámú városi lakos szükségleteit kielégíteni. 2030-ig a világ népessége feltehetően további 1,18 milliárdnyi emberrel fog növekedni és ez az egész népesség lakhatási igényeivel együtt azt jelenti, hogy 2030-ra akár 2 milliárd embernek lehet szüksége megfelelő lakhatásra. Az otthonteremtés szempontjából ezek a számok rendkívül komoly kihívást jelentenek.

A koronavírus miatti világjárvány a lakhatási biztonságot az életveszélyes kór elleni küzdelem nagyon fontos tényezőjévé emelte. A biztos és megfelelő otthon tulajdonképpen az egyik leghatékonyabb gyógyeszköz lett. Ez azonban nem mindenki számára elérhető. A Habitat for Humanity szervezet tudatában van annak, hogy a megfelelő és hozzáférhető lakhatás, illetve a vonatkozó ingatlanjogok nélkül egyre több családot fog szegénység és bizonytalanság fenyegetni.

A tisztességes otthon márpedig az egyén és a család, valamint az általunk kialakított társadalom és közösségek létfontosságú feltétele. 


Partnerszervezetek:

Habitat for Humanity International EMEA

Afrikáért Alapítvány


Habitat for Humanity International EMEA/Afrikáért Alapítvány    Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével

Petíció aláírása

Az aláírással engedélyezem Habitat for Humanity International EMEA/Afrikáért Alapítvány, hogy az aláírásomat átadja azoknak, akik ebben a kérdésben hatáskörrel rendelkeznek.


VAGY

Egy e-mailt fog kapni egy hivatkozással, amellyel megerősítheti aláírását. Hogy biztosan megkapd üzeneteinket, kérjük add hozzá a info@peticiok.com címet a kapcsolati vagy a biztonságos feladó listádhoz.

Kérjük, vegye figyelembe, hogy nem tudja megerősíteni az aláírását az erre az üzenetre való válaszadással.
Fizetett hirdetés

3000 embernek fogjuk hirdetni ezt a petíciót.

Tudjon meg többet...

Facebook