Ingyenes budapesti tömegközlekedést mindenkinek!

Tisztelt Karácsony Gergely és kedves csapata,

 

Azon javaslatunkkal bátorkodunk hivatalukhoz fordulni, hogy ebben az "egyre fokozódó nemzet(köz)i helyzetben" elgondolkodtak-e már Önök is azon, hogy mindenkinek ingyenessé tegyék a budapesti tömegközlekedést, mint akár Tallinnban (de hát ugye ott csak osztják az észt).
Érdemes lehet utánanézni, hogy mennyibe kerül(t) a jegyrendszer és kapcsolódó szolgáltatásainak (bevezetése, fejlesztése, valamint) teljes fenntartása, és mennyi bevétel származik belőle. Minimális nyereség esetén is elgondolkodtató, veszteség esetén meg pláne. Közvetlen EU-s narratíva is kérhető, mint a zöld társadalom iránti elköteleződés.
A teljes lakosság körében történő ingyenesség bevezetésével - a megindult további árversenyt is elkerülve - kedves kormányukkal is megetethetnék a kefét, vármegyebérletükkel egyetemben. Win-win. Önöknek is, az embereknek is. (Beleértve még akár az idelátogató turistákat is. Turisták! Boldogság!)
Ez egy olyan döntés lehet, sőt szinte az egyetlen, amelyhez biztosan nem szükséges nemzethy konzultációs értelmetlen pénzégetés, szerintünk ugyanis garantált egyetértéssel találkozik az itt élők részéről.
Megértjük, hogy Mo-n többnyire az autósok állnak a középpontban, hisz a magyar emberek még oda is autókáznak, ahova a király is gyalog jár. De azért érdemes lehet elgondolkodniuk rajta. (Akár kampány szinten is. Az ígéret mellett akár választások előtti 1 hetes/hónapos tesztet is jelenthetne.) Nem is értjük, hogy karácsonykor (nomen est omen) miért csak a parkolás vált ingyenessé?
Hisszük, hogy e pozitív döntés hozományaként csökkenni fog az autók száma Budapest amúgy is túlterhelt útjain.
Ne csak a NER-NEPperkedésben járjon már élen ez az ország, hanem az (itt)élhetőségben is!
Ezennel zárva és bízva, hogy végig olvasták sorainkat, késve, de boldog karácsonyt (és eredményes új esztendőt) kívánunk!

 

Szívélyes üdvözlettel: Budapest Polgárai

Petíció aláírása

Aláírásommal elfogadom, hogy Birka Párt láthatja az általam ezen az űrlapon megadott összes információt.

E-mail-címét nem fogjuk interneten közzétenni.

E-mail-címét nem fogjuk interneten közzétenni.


Hozzájárulok ahhoz, hogy az ezen űrlapon megadott adatokat a következő célokból feldolgozzák:
Fizetett hirdetés

3000 embernek fogjuk hirdetni ezt a petíciót.

Tudjon meg többet...