Igazságtalan pótvizsga ellen

Kedves aláíró!
Ez a petíció azért indult el mert az egyik VII. kerületi gimnáziumban, R. B.  tanulót mássága miatt buktatták meg,itt a származására gondolok ugyanis roma. Év közben az online tanítás alatt figyelmen kívül hagyták a tanuló romló mentális egészséget, ugyanis édesapja kis híján életét vesztette egy balesetben. A távolléti oktatásban az iskolánk falai közt megjelent egy úgy nevezett szabály, ami szerint ha a tanuló el éri az átlagaban az 5 tízedet (pl. 2,5) akkor köteles illetve elvárt, hogy biztosítsák számára a jobb jegyet. A tanuló a kórház és otthona között cikázva nem mindig tudott oda figyelni tanulmányi átlagára így ev végén matematika tantárgyból 1,75 lett,amire a matematika tanár válasza annyi volt, hogy pótvizsga.
Tegyünk az igazságtalanság ellen együtt és ne hagyjuk elhullani a diák társunkat aki minden maradandó erejével azon volt, hogy velünk maradjon!

Az aláírással felhatalmazom 10.B osztály petíciókészítőt az ezen az űrlapon közölt információim átadására az ügyben illetékeseknek.