Horthy Miklós kormányzó valós megítéléséért

Ezen petíció lehetőséget biztosít ahhoz, hogy Ön kiállhasson Horthy Miklós kormányzó valós megítélése mellett.
Múlt nélkül nincs jelen, a jelen nélkül pedig nincs jövő. A múltat le kell tudnunk zárni és nem mindig visszatekintgetni, de érdekes, hogy a mai politika a szájára vette a Horthy-korszakot. Ők valójában kultusznak mondják, amiért én nagyon mérges vagyok. Horthynak nem kultuszának kell lennie, Horthyt nem rehabilitálni kell, mert Horthyt nem ítélte el egyetlen bíróság sem. A kormányzó személyén és politikai szerepén lehet vitatkozni,de valamennyiünk számára fontos,hogy tiszta víz kerüljön abba a bizonyos pohárba.

Régi elhatározásunk, amit mindenképp meg fogunk valósítani, hogy a jobb- és baloldali történészek krémje leüljön és kialakítson egy Horthy-képet, annak a hibáival, és jó tulajdonságaival együtt. Egy olyan Horthy-képet, amely bekerülhetne végre a tankönyvekbe annak a sok butaságnak a helyére, amit napjainkban beleírnak.

Attól, hogy valamiről még nem ejtünk szót, az még van. Ki kell, hogy beszéljük azért, hogy tovább tudjunk lépni!
Minden politikai korszak úgy kerek, ha egészében vizsgáljuk.
Nézzük meg az 1920-tól 1944-ig terjedő időszakot, nézzük meg azt a 24 évet és a rendszerváltás óta eltelt közel 24 évet. Érdekes lesz az összehasonlítás.
Az a legnagyobb bajunk, hogy a magyar mindig kritizál. Mindig az nem jó, ami van, de alternatívát sohasem állít fel.
És ezt nem bántásból mondom, sokkal inkább figyelemfelhívásként, hogy azt is vegyük észre, ha valaki valamit tesz, ne ugorjunk azonnal a torkának, hogy miért úgy teszi. Valahogy úgy kellene, hogy ne a különbségeket, hanem a hasonlóságokat keressük egymásban. Van egy gyűjtőnév. Az, hogy valamennyien emberek vagyunk.
Azon belül magyarok.
A pártok csak ezután következhetnek.
Így talán az volna a legfőbb üzenet, hogy „Szeressük egymást, gyerekek!”Valamennyien magyarok vagyunk…

A petíció egyben lehetőség arra is, hogy megmérettessük magunkat, hogy hányan vagyunk, akik ezt szeretnék!
Vajon kiállunk e valós történelmünk mellett, ha kell?

 

Tisztelt aláíró! FONTOS INFORMÁCIÓ!!

Az aláírása addig nem érvényes, így meg sem jelenik a listán, ameddig a regisztrációjánál megadott e-mail címre kapott levélben meg nem erősíti azt!   Kérjük, aki már aláírta petíciónkat, ne írja alá többször!

Kérjük, terjessze a petíciót!                  Köszönjük!

 

Zetényi-Csukás Ferenc