Mondj nemet a felsőoktatás szétverésére!

Quoted post

Ötletelő

#26 Egy ötlet

2012-12-11 12:28

Félő, hogy ezekkel az akciókkal sem lesz semmi elérve!
2006/07-es zavargásoknak mi volt az eredménye?
-semmi!
2008-as népszavazásnak?
-csak pillanatnyi!

Ebben a röghöz kötésben és a diákhitelben is van egy kiskapu!
1. Alá kell írni a szerződést
2. fel kell venni a maximális diákhitelt

Diploma után meg kinézni egy fejlődő országot amelyiknek
1. nincs kiadatása
2. tárt karokkal várják az európai szakembereket
És ezen országok valamelyikébe kitiplizni!
Az itthon maradt családtagokkal természetesen csináltatni egy kitagadási szerződést, így a hitelt nem tudják rajtuk behajtani.
Max az állampolgárságot veszíthetjük és max Európába nem jöhetünk. De elég tágas a világ, és sok ország van, akikkel nincs kiadatási egyezmény, és egy európai diplomás kényelmes életet tud magának biztosítani. És ezeket mind tapasztalatból innen Peruból írom. Sok magyar bűnöző keres nálunk menedéket. No nem gyilkosok, csak közönséges gazdasági csalók. Oda haza piramisjátékokból kártyából megszedték magukat és a hatóságok elől ide menekültek. És itt kezdtek új életet.
Van itt olyan fiatal srác is aki elárulta, hogy nem tudta befejezni anyagiak miatt a tanulmányait és a nyelvvizsgát se tudta e miatt lerakni, viszont jól beszél spanyolul. Vett egy diplomát az ecserin és azzal tanul mosta doktori képzésben és dolgozik egy nagy cégnél!

Tudom ez nem a legjobb minta, de attól, hogy itt élek még figyelemmel kísérem hazám sorsát, néha haza is látogatok és rendszeresen tartom az otthoniakkal a kapcsolatot.
Tisztában vagyok az otthoni helyzettel. Már maga a nyelvvizsga kötelezettség, kétszintű érettségi és a bolognai is többlet terhet ró a fiatalokra (Európában, de még Észak Amerikában sincsen ilyesmi) Egy hülye világ van oda haza, hülye törvényekkel, melyeket hülye emberek hoznak. És egy ilyen hülye világ hülye intézkedései csak hülye megoldásokat szülhetnek!

Válaszok

z

#28 Re: Egy ötlet

2012-12-11 12:31:50

#26: Ötletelő - Egy ötlet

Csak támogatni tudom ezt az ötletet, ha a mostani megmozdulásokkal nem érünk célt (márpedig ez borítékolható- az eddigi tapasztalatok tükrében)

Majd a bankok behajtják a fityiszen!

Hazaelhagyo

#78 Re: Egy ötlet

2012-12-12 17:19:30

#26: Ötletelő - Egy ötlet 

 En termeszettudomannyal foglalkozo ertelmisegi vagyok, tudom, aktiv eveimbol mar egyet sem fogok otthon tolteni. Ha otthon maradtam volna, egyetlen gyerekem se jarna egyetemre, merthogy 3 van. Nemetorszagban jarnak, ott nincs tandij. Fiatalok, tanuljatok meg nemetul mar gimnazista korotokban!

Ha muszaki vagy orvosi diplomatok van, akkor a befogado nyugat-europai orszag zsebbol kifizeti a tandijatokat, annyira fogtok kelleni (persze sokat kell az uj munkahelyeteken tanulnotok, mindazt amit a draga am nem tul jo szinvonalu magyar egyetem nem tanitott meg nektek). Mert ez is szep a dologban: a magyar egyetemi oktatas szinvonala zuhan lefele!

Egy győri egyetemista

#110 Re: Egy ötlet

2012-12-17 14:03:01

#26: Ötletelő - Egy ötlet

Kedves Ötletelő!

 

Már megbocsásson a kijelentésemért, de az Ön ötlete egy nagy marhaság!

 

Az egyetemista aláírja a szerződést vagy felveszi a diákhitelt.

De kimegy külföldre. Legyen mondjuk Németország. Az ottani minimálbér 1700 € környéki. Ha ezt vesszük alapul akkor ez forintra átszámolva is több mint 450e Ft. Esetleg az illető végérvényesen kint marad. Akkor a fizetésének a töredékét hazautalja. Durván 4-5 hónap alatt meg is kereste azt a mennyiséget, melyet akár havonta szépen elutalgat, vagy levonják a béréből...

 

Persze ha marad itthon, akkor ledolgozza azt a pár évet, amit kell. 20 év alatt csak tud minimum 11 évet dolgozni ???

Nem kell ehhez biztos állás. Persze ha itthon marad és diákhitele van, akkor nehezebb a dolog. Ilyenkor csak azt tudom ajánlani, hogy mellékállásként járjon ki a sógorokhoz, mert ott 20 nap alatt annyit kereshet napi 8 órás munkákkal, mint egy itthon dolgozó pedagógus...

 

Szégyen, hogy milyen fizetések vannak ma Magyarországon! :(