Mondj nemet a felsőoktatás szétverésére!

Ötletelő

/ #26 Egy ötlet

2012-12-11 12:28

Félő, hogy ezekkel az akciókkal sem lesz semmi elérve!
2006/07-es zavargásoknak mi volt az eredménye?
-semmi!
2008-as népszavazásnak?
-csak pillanatnyi!

Ebben a röghöz kötésben és a diákhitelben is van egy kiskapu!
1. Alá kell írni a szerződést
2. fel kell venni a maximális diákhitelt

Diploma után meg kinézni egy fejlődő országot amelyiknek
1. nincs kiadatása
2. tárt karokkal várják az európai szakembereket
És ezen országok valamelyikébe kitiplizni!
Az itthon maradt családtagokkal természetesen csináltatni egy kitagadási szerződést, így a hitelt nem tudják rajtuk behajtani.
Max az állampolgárságot veszíthetjük és max Európába nem jöhetünk. De elég tágas a világ, és sok ország van, akikkel nincs kiadatási egyezmény, és egy európai diplomás kényelmes életet tud magának biztosítani. És ezeket mind tapasztalatból innen Peruból írom. Sok magyar bűnöző keres nálunk menedéket. No nem gyilkosok, csak közönséges gazdasági csalók. Oda haza piramisjátékokból kártyából megszedték magukat és a hatóságok elől ide menekültek. És itt kezdtek új életet.
Van itt olyan fiatal srác is aki elárulta, hogy nem tudta befejezni anyagiak miatt a tanulmányait és a nyelvvizsgát se tudta e miatt lerakni, viszont jól beszél spanyolul. Vett egy diplomát az ecserin és azzal tanul mosta doktori képzésben és dolgozik egy nagy cégnél!

Tudom ez nem a legjobb minta, de attól, hogy itt élek még figyelemmel kísérem hazám sorsát, néha haza is látogatok és rendszeresen tartom az otthoniakkal a kapcsolatot.
Tisztában vagyok az otthoni helyzettel. Már maga a nyelvvizsga kötelezettség, kétszintű érettségi és a bolognai is többlet terhet ró a fiatalokra (Európában, de még Észak Amerikában sincsen ilyesmi) Egy hülye világ van oda haza, hülye törvényekkel, melyeket hülye emberek hoznak. És egy ilyen hülye világ hülye intézkedései csak hülye megoldásokat szülhetnek!