A választói összefogást támogató nyilatkozat

Quoted post

Péter

#1336 Re: Re: Re: Néhány kérdés Bajnaiékhoz

2012-11-15 23:08

#1327: Szolidaritás - Re: Re: Néhány kérdés Bajnaiékhoz Egyébként én visszaadnám a költségvetésnek a kivett évi 510 milliárd Ft személyi jövedelemadót

Már hallottam ez a számot, csak éppen nem vagyok róla meggyőződve, hogy igaz is.  Sőt arról sem vagyok meggyőződve, hogy az alkalmazottakat és a középosztályt kell szívatni. Én örülök ennek az új adórendszernek, jól jártam vele. Legálisan (tehát nem zsebbe!) keresek  több, mint havi (bruttó) félmilliót forintot programozóként (egy magáncégnél, tehát  nem állam bácsi tart el bennünket).   És ez nem egy valami elképesztő pénz ebben a szakmában.  Talán inkább a tőkejövedelmeket kéne adóztatni.... Ja, hogy Bajnai is milliárdos?  Szolidarítson ő a milliárdjaiból.

Válaszok


Vendég

#1341 Re: Re: Re: Re: Néhány kérdés Bajnaiékhoz

2012-11-15 23:18:59

#1336: Péter - Re: Re: Re: Néhány kérdés Bajnaiékhoz  

 Te nagyonokos! Nem vetted észre, hogy A Bajnai 1 Ft/hónap tiszteletdíjért dolgozott, mikor az országot a helyes úton elindította? Megjegyzem, Gyurcsány sem vett fel egy fillér fizetést sem miniszterelnöksége alatt, hanem a gyermekélelmezésbe forgatta be, de ezt a gyűlölői rendre szívesen elhallgatják. A mai fidesznyikek ezt mikor teszik meg? Inkább kiviszik, kinti számlán tartják a tisztességtelenül megszerzett pénzüket.

Komplikato

#1344 Re: Re: Re: Re: Néhány kérdés Bajnaiékhoz

2012-11-15 23:21:43

#1336: Péter - Re: Re: Re: Néhány kérdés Bajnaiékhoz

Nyilván meghat olyan embert aki 60-70.000-ből "él meg", de aki minimálbér "növelés" és "adócsökkentés" elött még olyan 10-20.000-rel többet kereset. Vagy azt a négy millió embert aki a létminimum alatt tengődik. Más levezetések alapján a luk valójában sokkal több, 700 milliárd fölötti csak az összes szenvedéssel sikerült ennyire csökkenteni.

A milliárdosok adóztatása meg népszerű lenne a Békemenetet "nem támogató" erők között, vagy a kormánypártot támogató "nem oligarchák" között. Én támogatnám. :)

Ha meg már tisztességes fizetésről esett szó, aki ért valamihez az nagyságrendel nagyobb fizetést kaphat cégeknél, mint ha elmegy egy bármilyen kormánynak dolgozni miniszterként akár. És akkor felmerül az emberben a sanda gyanú, hogy akik ott ennyiért maradnak vagy nem értenek hozzá, vagy "pottyan" más is mint a fizetés.

Szolidaritás

#1356 Re: Re: Re: Re: Néhány kérdés Bajnaiékhoz

2012-11-15 23:43:27

#1336: Péter - Re: Re: Re: Néhány kérdés Bajnaiékhoz

Ezt a számot, még a "pofffátlan" időszakában, Szijjártó Petya fröccsögte, hogy a zembereknél hagytunk évi 510 milliárd Ft-ot. Csak azt feledte el hozzáfűzni, hogy az emberektől pedig elvették az adójóváírást. Magyarán, a 350 000 Ft bruttósoktól felfelé kezdődő zembereknek adományozták azt a bizonyos évi 510 milliárdot.  Az volt a maszlag, hogy a befektetők özönleni fognak kishazánkba, mert a régió legversenyképesebb adórendszere lett a miénk.  Amióta Viktátorék (nem véletlen írtam így a nevet) kormányoznak, tudjuk, mert megtapasztaltuk, hogy menekülnek a befektetők. Tehát Orbánék mellényúltak! Ha véletlenül, az ugyanakkora baj, mintha hozzá nemértésből. Ezt a hibát már rég helyre kellett volna hozniuk. Érthetetlen, hogy miért nem lépik meg? Csak remélni tudom, hogy nem presztízsveszteségből?

Mint írtam, én nem vagyok közgazdász és egyáltalán senki, ezért nem tudom maradéktalanul összeszedni és megfogalmazni a gondolataimat. Természetesen, hogy a tőkejövedelmeket is meg kell adóztatni, hiszen azoknak a tulajdonosai is azon gazdag réteghez tartoznak, akikről vallom, hogy kötelességük a szegényekről való gondoskodás.

Viktátort, pedig remélem tudod miért írtam így?  Nálam Ő az "ezt a dumát hagyjuk...köztársaság, fasiszták, demokraták" körhöz tartozik, ami miatt fejvesztve menekülnek a befektetők, és ez már sajnos, gazdaságpolitikai kérdés is.