A választói összefogást támogató nyilatkozat

Quoted post

obsitos

#344 Re: Re: Re: Re: A valóságot a központba!

2012-11-09 20:48

#246: gondolkodó - Re: Re: Re: A valóságot a központba!

Kedves Gondolkodó!

Obsitos vagyok. Senkit nem butáztam le. Nagyon jó mérnök és orvos (stb.) ismerőseim vannak, kiváló szaktudással. A társadalomtudományok azonban kimaradtak az életükből. A természettudományokat a matematika nyelvén írjuk le, a társadalomtudományokat a filozófia nyelvén (a bölcsesség szeretete).

Nem kell mindenkinek tudósnak lenni (én sem vagyok az), ha nem tudunk valamit el kell menni a könyvtárba, vagy fel menni a netre. Az emberi társadalmat az ellentétek "egysége és harca" dialektikája mozgatja (lásd Hegel). Ezért szerves fejlődésként váltják egymást a társadalmi rendszerek (ősközösség, rabszolgatartó, feudális, kapitalista). A kommunizmus, a fasizmus, a nácizmus azok "türelmetlen válaszok" a korai kapitalizmus szülte elégedetlenségre. Drága válaszok, tízmilliók halálába kerültek.

A kapitalizmus azért élte ezeket túl, mert formaváltozásokon ment keresztül (szabad versenyes, monopol, állammonopol, szociális piacgazdaság). Másrészt nemzetközivé vált és nem nemzeti (nacionalista) alapon működik. A kapitalizmus két nagy részre osztja az embereket munkáltatóra és munkavállalóra, de mindezt egy ideológiailag független, a legszélesebb demokrácia alapján álló felépítmény az állam keretei között. A felépítmény három legfontosabb eleme a törvényhozó- a végrehajtó hatalom és a független igazságszolgáltatás. Tehát, ha az Alkotmánybíróság elkaszál egy törvényt, akkor nem elveszem annak jogosítványait, hanem átírom a törvényt. Ugyanez történt a Költségvetési Tanáccsal. 1990 óta ilyet csak a FIDESZ mert megtenni. Jó lenne, ha megértenék "azemberek", hogy ez a főbenjáró bűn, a szerzett jogok visszavétele ebből következik, és így tovább.

Társadalmi béke (és nem osztályharc) attól van, hogy a társadalmi osztályokat, rétegeket képviselő pártok, szervezetek egy kialakult rendszerben megkötik a kompromisszumokat (pl. a volt Érdekegyeztető Tanács). Az ellentétes érdekeket éppen hogy felszínre kell hozni, hogy legyen megoldás, legyen fejlődés. Normális demokráciában egy jobboldali párt a legpiacpártibb, a szociális békét a nem munkaalapú jövedelmekkel fenntartja ugyan, de szűk keretek között (CDU Németország, Konzervatív Párt Nagy-Britannia) A munkavállalók történelmi pártja a szociáldemokrata (több néven), elfogadja tőkét, a piaci szabályokat, de karakteresebben szociális, így aztán általában túlköltekezik. A harmadik "oldal" a liberálisoké, ők a pluralizmus őrei, a világ objektív valóságának szószólói. A vállalkozás szabadságát a liberalizmusnak köszönhetjük, tehát, ha egy vállalkozó nem liberális, az olyan, mint mikor egy orvos dohányzik.

Hogyan van ez Magyarországon? Piac és demokrácia párti jobboldal nincs. A FIDESZ részben kommunista párt, részben peronista (szándékosan nem írtam fasisztát, mert összekeverhető a nácizmussal), részben "lukosenkóista". Meg kell nézni a szocializmus építésének 9 törvényszerűségét (1957. moszkvai értekezlet), ebből többet simán "visz" a FIDESZ (államosítás, egypárt uralom, médiahatalom, „szövetségi politika”), a többi marad a már említett diktátorokra.

A lakosság jelentős része a FIDESZ okán természetesnek veszi, hogy egy jobboldali párt populista, nacionalista, voluntarista, és paternalista, ami sok szavazónak még tetszik is (a szavak valós jelentésének ismerete nélkül). Másrészt arról, hogy a szocik valójában szociáldemokraták, ami adekvát módon a munkavállalók pártját jelentené, kevesebben tudnak, mint kellene. Attól, hogy korrupt elemek beszivárognak egy demokratikus pártba, még a lényege nem változik. Mivel nincs valós jobboldali párt, a szociáldemokratáknak kellet a piacgazdaságot is istápolni (lásd. Bokros csomag, amiből anno megélt az első Orbán kormány), liberális közreműködéssel.

A FIDESZ a hatalmát a szociális népszavazáskor alapozta meg, a kispénzű emberek féltek a vizitdíjtól (stb), most 3 vizitdíjat eleve levonnak a fizetésből (nem tiltakoznak, mert nem tudják). Az sem tudják mi az a szuperbruttó. Szóval az akkor mellettük álló tömegeknek, ma kormányon, semmit nem tudnak adni. Ezért félnek ettől a tömegtől és a regisztrációval akarják megúszni, hogy ellenük szavazzanak 2014-ben. 2-3 millónyi játékszere van a FIDESZ-nek.

Kedves GONDOLKODÓ! Bocs a sok szövegért, kevesebbel nem ment. A sok jó szándékú, de önjelölt népvezérek által megtévesztett embernek, van mit mondani. Válság mindig van, hol kisebb, hol nagyobb. A kapitalizmus ciklikus válsága úgy 70-80 évenként előjön (lásd Marx Tőke). A valódi demokráciához a felvilágosult emberek tudatán keresztül vezet az út.

Amennyiben senkinek semmi újat nem mondtam, vagy unalmasak a szövegeim, csesszetek le!

Tudást a népnek, demokráciát Magyarországnak! A jólét csak ezek után tud jönni!

obsitos

 

Válaszok

M.

#355 Re: Re: Re: Re: Re: A valóságot a központba!

2012-11-09 22:32:32

#344: obsitos - Re: Re: Re: Re: A valóságot a központba!

Dehogy unalmas, sőt köszönöm a magyarázatot, igazán érdekes volt. Jó lenne, ha mindenki (tudom, ez irreális), vagy legalábbis jónéhány honfitársunk tájékozódna, tájékozottabb lenne, akkor nem hinnék el a populista, hajmeresztö,értelmetlen szövegeket.

Sajnos azt látom, hogy pártunk és kormányunk célja a tanulatlan, tájékozatlan népesség növelése, ez látszik az oktatáspolitikából.

A választási rendszer is egyre valószínűtlenebb alakot ölt, talán ezt elmeszelheti az EB.

M.

gondolkodó

#357 Re: Re: Re: Re: Re: A valóságot a központba!

2012-11-09 22:55:22

#344: obsitos - Re: Re: Re: Re: A valóságot a központba! 

 Kedves Obsitos, nem cseszlek le.

Hpsszúra sikerült válaszodból még mindig nagyfokú felsőbbrendűséget érzek más embertársakkal szemben. Lehet, hogy nincs igazam, én így érzem. Engem ez zavar. A világ attól színes, hogy nem vagyunk egyformák, mindenki önálló egyéniség. Mi valószínűleg nem tudnánk egymás társaságát hosszan elviselni, annyira különbözőek vagyunk, vagy pont ezért mégis? Ezt már sosem fogjuk megtudni.

Továbbra is nagyon szurkolok a most csiszolódó ellenzéknek, remélem, meggyötört népünk javára fog szolgálni tevékenységük.