A választói összefogást támogató nyilatkozat

Quoted post

gondolkodó

#246 Re: Re: Re: A valóságot a központba!

2012-11-09 13:34

#243: találat - Re: Re: A valóságot a központba! 

 Nem biztos, hogy a bonylasztó hozzászólásoddal itt van a helyed! Ismeretlenül ne butázz le senkit, mert visszaüthet. Se szőke nem vagyok, se buta.

Válaszok

obsitos

#344 Re: Re: Re: Re: A valóságot a központba!

2012-11-09 20:48:50

#246: gondolkodó - Re: Re: Re: A valóságot a központba!

Kedves Gondolkodó!

Obsitos vagyok. Senkit nem butáztam le. Nagyon jó mérnök és orvos (stb.) ismerőseim vannak, kiváló szaktudással. A társadalomtudományok azonban kimaradtak az életükből. A természettudományokat a matematika nyelvén írjuk le, a társadalomtudományokat a filozófia nyelvén (a bölcsesség szeretete).

Nem kell mindenkinek tudósnak lenni (én sem vagyok az), ha nem tudunk valamit el kell menni a könyvtárba, vagy fel menni a netre. Az emberi társadalmat az ellentétek "egysége és harca" dialektikája mozgatja (lásd Hegel). Ezért szerves fejlődésként váltják egymást a társadalmi rendszerek (ősközösség, rabszolgatartó, feudális, kapitalista). A kommunizmus, a fasizmus, a nácizmus azok "türelmetlen válaszok" a korai kapitalizmus szülte elégedetlenségre. Drága válaszok, tízmilliók halálába kerültek.

A kapitalizmus azért élte ezeket túl, mert formaváltozásokon ment keresztül (szabad versenyes, monopol, állammonopol, szociális piacgazdaság). Másrészt nemzetközivé vált és nem nemzeti (nacionalista) alapon működik. A kapitalizmus két nagy részre osztja az embereket munkáltatóra és munkavállalóra, de mindezt egy ideológiailag független, a legszélesebb demokrácia alapján álló felépítmény az állam keretei között. A felépítmény három legfontosabb eleme a törvényhozó- a végrehajtó hatalom és a független igazságszolgáltatás. Tehát, ha az Alkotmánybíróság elkaszál egy törvényt, akkor nem elveszem annak jogosítványait, hanem átírom a törvényt. Ugyanez történt a Költségvetési Tanáccsal. 1990 óta ilyet csak a FIDESZ mert megtenni. Jó lenne, ha megértenék "azemberek", hogy ez a főbenjáró bűn, a szerzett jogok visszavétele ebből következik, és így tovább.

Társadalmi béke (és nem osztályharc) attól van, hogy a társadalmi osztályokat, rétegeket képviselő pártok, szervezetek egy kialakult rendszerben megkötik a kompromisszumokat (pl. a volt Érdekegyeztető Tanács). Az ellentétes érdekeket éppen hogy felszínre kell hozni, hogy legyen megoldás, legyen fejlődés. Normális demokráciában egy jobboldali párt a legpiacpártibb, a szociális békét a nem munkaalapú jövedelmekkel fenntartja ugyan, de szűk keretek között (CDU Németország, Konzervatív Párt Nagy-Britannia) A munkavállalók történelmi pártja a szociáldemokrata (több néven), elfogadja tőkét, a piaci szabályokat, de karakteresebben szociális, így aztán általában túlköltekezik. A harmadik "oldal" a liberálisoké, ők a pluralizmus őrei, a világ objektív valóságának szószólói. A vállalkozás szabadságát a liberalizmusnak köszönhetjük, tehát, ha egy vállalkozó nem liberális, az olyan, mint mikor egy orvos dohányzik.

Hogyan van ez Magyarországon? Piac és demokrácia párti jobboldal nincs. A FIDESZ részben kommunista párt, részben peronista (szándékosan nem írtam fasisztát, mert összekeverhető a nácizmussal), részben "lukosenkóista". Meg kell nézni a szocializmus építésének 9 törvényszerűségét (1957. moszkvai értekezlet), ebből többet simán "visz" a FIDESZ (államosítás, egypárt uralom, médiahatalom, „szövetségi politika”), a többi marad a már említett diktátorokra.

A lakosság jelentős része a FIDESZ okán természetesnek veszi, hogy egy jobboldali párt populista, nacionalista, voluntarista, és paternalista, ami sok szavazónak még tetszik is (a szavak valós jelentésének ismerete nélkül). Másrészt arról, hogy a szocik valójában szociáldemokraták, ami adekvát módon a munkavállalók pártját jelentené, kevesebben tudnak, mint kellene. Attól, hogy korrupt elemek beszivárognak egy demokratikus pártba, még a lényege nem változik. Mivel nincs valós jobboldali párt, a szociáldemokratáknak kellet a piacgazdaságot is istápolni (lásd. Bokros csomag, amiből anno megélt az első Orbán kormány), liberális közreműködéssel.

A FIDESZ a hatalmát a szociális népszavazáskor alapozta meg, a kispénzű emberek féltek a vizitdíjtól (stb), most 3 vizitdíjat eleve levonnak a fizetésből (nem tiltakoznak, mert nem tudják). Az sem tudják mi az a szuperbruttó. Szóval az akkor mellettük álló tömegeknek, ma kormányon, semmit nem tudnak adni. Ezért félnek ettől a tömegtől és a regisztrációval akarják megúszni, hogy ellenük szavazzanak 2014-ben. 2-3 millónyi játékszere van a FIDESZ-nek.

Kedves GONDOLKODÓ! Bocs a sok szövegért, kevesebbel nem ment. A sok jó szándékú, de önjelölt népvezérek által megtévesztett embernek, van mit mondani. Válság mindig van, hol kisebb, hol nagyobb. A kapitalizmus ciklikus válsága úgy 70-80 évenként előjön (lásd Marx Tőke). A valódi demokráciához a felvilágosult emberek tudatán keresztül vezet az út.

Amennyiben senkinek semmi újat nem mondtam, vagy unalmasak a szövegeim, csesszetek le!

Tudást a népnek, demokráciát Magyarországnak! A jólét csak ezek után tud jönni!

obsitos