Mondj nemet a sorkötelezettség visszaállítására!

Quoted post

Debreceni diák

#648 Behívó

2012-07-27 13:22

Polgárőr!

A hír sajnos igaz!

Debreceni egyetemista vagyok és több szaktársamhoz hasonlóan én is megkaptam a behívót. Állítólag az egyetemről szedték össze az adatokat.
Fontos a polgári védelem és a helyi lakosság mindig is aktívan részt vett benne, de szerintem ez is egy olyan terület ahová jól képzett hivatásos szakember gárda kell! Ami a belvíz-árvíz kérdéskört illeti szerintem a gátakat és véd műveket kellene rendesen megcsinálni, az árvízveszélyes helyekről meg elköltöztetni az embereket. Annak nincs sok értelme, hogy évről-évre csak pakolgatjuk a zsákokat, és azok a civilek aki kinn dolgozna addig elveszítik a munkájukat és lehet vagyonukat is.
Persze ennek az országnak a vezetői igyekeztek mindig mindennek az olcsóbbik végét megfogni -és ez pártállástól függetlenül igaz minden politikai erőre!

Válaszok

Másik diák

#649 Re: Behívó

2012-07-27 13:25:17

#648: Debreceni diák - Behívó

Én most kezdek Debrecenben. Behívót még nem kaptam mert nem debreceni lakos vagyok, de most jelentkezek át oda. Rokonoknál fogok az egyetemi évek alatt lakni, és hogy ne keljen mindenért haza rohangálni ide leszek bejelentve.

Akkor most én is kaphatopk behívót?

-ha vizsgaidőszakban mozgósítanak, hogy fogom elvégezni? Mi lesz addig a munkámmal mert én önköltséges leszek-nem fogom a hallgatói szerződést alá írni!