A bírói függetlenségért!

Quoted post


Vendég

#65

2012-07-26 02:10

EZ EGY FÖRTELEM, EZ EGY ERKÖLCSI MORÁL INSZANITI.
Emlékezetem szerint Balsai István Mameluk volt a kilencvenes évek elején, egy koncepciós ügy elindítója, amiért soha nem kért bocsánatot, de azt elérte, hogy az MTV akkori vezetőit felmentették. Én magam, aki főproducere volt a pápalátogatásnak- és ez volt a koncepciós ügy tárgya - 4x4 órát töltöttem tanúkihallgatáson, a gyorskocsi utcában. A vizsgálat folyamán 1500 embert hallgattak ki, és ez által a nyomozás többe került, mint az egész pápalátogatás költségvetése. Természetesen semmi szabálytalan dolgot nem találtak, de nem is ez volt a cél, csak Hankiss Elemért és vezetőtársait akarták eltávolítani és megalázni. Ez sikerült neki. Hát, Ő volt akkor az igazságügyi miniszter. Ma, ez az ember, alkotmánybíró. Ez a Magyar Nemzet szégyene. Balsai már akkor, Tartuffe szerepét játszotta.
Balsai István Mameluknak, a semmisségi törvény beterjesztésével is elévülhetettlen "érdemei" vannak, így még törvényhozást sehol a világon nem aláztak meg, a rendőrségről nem is beszélve. Remélem ezt még a fejére fogják olvasni. Úgy tudom 2012.április 5.-én betöltötte a 65. életévét. Az alkotmánybíró, az nem bíró? Ő már az új nyugdijtörvény szerint is betöltötte a felső határt. Ő még részese lehet a közéletnek? Ez nem diszkrimináció a többi közszolgával szemben. Lassan mondom, de,de,de,de,deeeeeeeeeeeee! Az, hogy Balsai István Mameluk alkotmánybíróként részt vehetett ezen a szavazáson, amit végül is az elnök szavazata döntött el, az a jogállam morális felrúgása. Balsai, korábbi saját törvényjavaslatát bírálhatta felül, amit végül az alkotmánybíróság szoros szavazással elkaszált. Jó lenne, ha Balsai ezek után lemondana és zugügyvédként folytatná pályafutását, mert erre a posztra alkalmatlan. Ez nonszensz.

Válaszok

szolnoki29

#66 Re:

2012-07-26 02:29:32

#65: -

Csak az előző beírásomat folytatom.

Természetesen nem számít, milyen döntést hozott az alkotmánybíróság, mi majd egy másik kétharmados törvénnyel átírjuk. Az emberektől erre kaptunk felhatalmazást, nem? nem!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
"Marad a bírák nyugdíjazásának új rendszere - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök, reagálva az Alkotmánybíróság (Ab) döntésére, amely szerint alkotmányellenes a bírák nyugdíjazásának szabályozása, ezért azt a hatálybalépés napjára visszaható hatállyal megsemmisítette a testület."