Magyarország önrendelkezése és szuverenitása

Quoted post

Paul

#4804 Re: Re: Re: Re:

2012-06-08 23:57

#4803: ATTILA A HUN - Re: Re: Re:

Te asigur de respectul meu pentru poporul tau. Inteleg greu ce scrii, pentru ca ma folosesc de o traducere online.

Atata vreme cat bisericile ortodoxe de care vorbesti vor fi construite in Romania, nu inteleg de ce sa behaie unii ca sunt deranjati la componenta etnica. Hello, suntem in mileniul al treilea...Lumea se schimba, unii sustin chiar ca evolueaza, deci hai sa parasim feudalismul!

Am o mare dilema. Inteleg ca aveti o limba unica, inteleg ca pana si istoria sau originile va sunt unice, dar chiar asa, sa aveti un Dumnezeu numai al vostru? Nu credeti ca exagerati? De altfel, circula o teorie cum ca crestinismul s-ar potrivi cu hungarismul ca nuca-n perete si ca asta ar genera un soi de criza de identitate nationala. Oricum, bagati carbuni, jobbik sa traiasca si sa creasca, vad ca apare usurel si pe la noi, sper sa gasim resurse sa-i dam la geoale.

Asta e, voi cu ale voastre, noi cu oile noastre. Unele sunt negre, altele...barna.

Válaszok

ATTILA A HUN

#4805 Re: Re: Re: Re: Re:

2012-06-11 14:48:11

#4804: Paul - Re: Re: Re: Re:

Én nem tudom, hogy mennyire életszerű, hogy egy Gigel után akad egy Paul is, aki úgy gondolja, hogy román létére elég tájékozott a magyar ügyeket illetően ahhoz, hogy bekapcsolódjon egy a magyarok önrendelkezését tárgyaló fórumba. A céljaidat sem értem tisztán: le akarsz minket beszélni arról, hogy összefogjunk a felismert közös ellenség ellen?, ki akarsz oktatni, hogy a brüsszeli nagykutyák kifejezetten a javunkat akarják és egyszerűen érthetetlen a tiltakozásunk?, ha büszkék vagyunk a múltunkra, a hitünkre, a hagyományainkra, vagy éppen a kisebbségi jogainkat kérjük számon rajtatok, akkor már hungaristák és feudalizmusba visszavágyó eszelősök vagyunk??? Ez a feudalizmus-dolog jól becsípődött nálad akár Gigelként, akár Paulként fejtegeted ki a mondandódat. Hát, ha a feudalizmus kézzel fogható jeleit akarod látni, vedd le a szemellenződet és nézzél körül odahaza. Európában sehol nem találsz akkora putrihalmazokat, mint éppen otthon nálatok. Nem egyszer karnyújtásnyira áll egymástól a putri és a csili-vili üvegpalota. A sok üvegpalota pedig, amiket közületek oly sokan büszkén mutogatnak, mintegy a rohamos fejlődés vitathatalan jeleként, nem más, mint a te néped kifosztóinak az Őrtornya (bankok, IMF-székház, multinacionális nagyvállalatok irodaházai). Innen intézik módszeresen a kifosztásotokat, a saját földjén való gazdálkodásból élni és éltetni képes közösségek ellehetetlenítését, városokba kényszerítését olcsó munkaerőnek, kiszolgáltatott, szeméttel etetett, pénzhitelbe kényszerített hüjíthető konzumidiótának. Ott aztán választhattok 200 TV-csatorna közül, hogy melyikkel mosatjátok az agyatokat, miközben ezzel terelik el a figyelmeteket, hogy észre ne vegyétek, hogy hogyan húzzák ki a lábatok alól a földet és hogyan viszik el a fejetek fölül a tetőt. És ezt ti fejlődésként, harmadik évezredként, demokráciaként élitek meg, aki meg ennek ellenszegülne, megpróbálja a nemzetét megóvni, felelősen dönteni, az hungarista, feudalista meg minden ami csak eszedbe jut.

Ha figyelmesen olvastad volna a korábbi bejegyzéseimet és értenéd is és nem online fordítógépre hagyatkoznál, észre vehetted volna, hogy semmilyen politikai formációnak nem vagyok híve és amíg ura vagyok a józan eszemnek, nem is leszek, akármennyit is jobbikozzál itt nekem. A politika amióta világ a világ pénzről és hatalomról szól, a kis ember élete pedig a küzdelemről a megélhetésért, jobb esetben a boldogulásért és aki nem látja, hogy a két státusz között mekkora az érdek-ellentét, az aligha tud az utódai számára jövőt biztosítani.

Az, hogy te Gigel/Paul teljesen másként ítéled meg a helyzeteteket/helyzetünket két okból lehetséges: vagy egyike vagy a sokmillió agymosottnak, aki csak él bele a világba, vagy éppen a megbízóid utasítását követve próbálod judáspénzért mosni az agyakat. Jelzem, hogy mindkét esetben hatástalan a retorikád: akik ezen a fórumon összekapaszkodásra bíztatnak, azok mind átestek a megvilágosodás fájdalmas, csöppet sem jövedelmező, mégis kifizetődő folyamatán, és nagyon kis esélyt látok arra, hogy a kedvedért erről elfelejtkezzenek. Azért mondom, hogy mégis kifizetődő, mert aki eljutott odáig, hogy felismerje a kifosztóit, az nem lesz boldogabb, se gazdagabb, se megbecsültebb, de lehetősége lesz arra, hogy megtalálja a módját, hogy ha még a maga életében nem is, de legalább az utódai számára el kezdjen a saját eszközeivel jövőt teremteni és aki ezen az úton jár, még üres zsebbel is nyugodtabban nézhet tükörbe.

Szívből kívánom neked is, hogy a néped és utódaid érdekében téged is utolérjen a megvilágosodás, de ha ez nem következne be és neadjIsten a megbízásos verzió érvényes az esetedre, úgy legyen benned annyi tisztesség, hogy a júdáspénzt fogamzásgátlóra költöd a meg nem születendő utódaid érdekében.

Jó fordítást és minél fájdalommentesebb megvilágosodást kívánok!