Rokkantvadászat...

Quoted post


Vendég

#407 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: A többség támogatja a rokkantnyugdíjrendszer átalakítását

2012-05-26 13:34

#406: Spitzer Tibor - Re: Re: Re: Re: Re: Re: A többség támogatja a rokkantnyugdíjrendszer átalakítását

Kedves Tibor !

Szivesen megosztom Önnel a helyi szociálisoknál szerzett tapasztalatomat,ha megad egy privát elérhetőséget. Még mindig azért vagyok itt mert remélem Ön is azok közé tartozik akikre lehet számitani ebben az ügyben.Nap,mint nap meg kell küzdenem ember társaim részéről előitéletekkel.Orvosi rendelőben feltett kérdés: beteg vagy ? Áh dehogy is csak szórakozásból jelenek meg havi rendszerességgel ellenőrzésen évek óta. A leszázalékolást intézed ? Azért járok orvoshoz,mert beteg vagyok,bár már az is értelmetlenné válik.Mert őszintén hiába a felirt gyógyszer,ha a recept a fiókba marad kiváltatlan.Fel vállaltam a nevem,alirtam a peticiót. Ma reggel elkezdtem olvasni vendég bejegyzéseit,az első oldaltól kezdve,gondoltam megismerek egy embert,de legnagyobb megdöbbenésemre mindig más személy. rejtőzik a név mögött.Az egészséges társadalommal  kell elsősorban megértetni,ha lebetegszik ezek a lehetéségek állnak előttük is nyitva.Mi arra képtelenek,vagyunk,egészségi állapotunk,anyagi helyzetünk okán is. A mi jővőképünkbe már csak az ut vége a temető fér bele.Ez most a mi jelenünk,de a leendő betegek jövője.Ön szerint a helyi szociális munkás,tisztában van az idevonatkozó törvényekkel.December végén megalkotva,megszavazva magyarközlöny 162 szám Kormányrendelet 163. a részletes szabályozás konzultációra feltéve a NEFMI honlapjára január 25-ig . Kiadva 02.14 közben megkezdődtek a felülvizsgálatok. Ha tudni szeretnéd,az a csoda,hogy még élek ! Ki lehet birni átkozódás nélkül,ha még meg is aláznak,gyaláznak ! Nem loptam,csaltam hazudtam ! Hagyjátok hátralévő életem méltósággal leélni ! De ez ugy tünik nem megy. Abban biztos lehet,hogy saját és családom érdekeit,mindenkor meg fogom védeni.Lehetséges,hogy nem lesz sima az ut,de egyetlen fityinget sem fogok engedni.Most nem irhatom ide a nevem,két gyermekem nem tudhatja,őket védem,vizsgaidőszakban nem stresszelhetem őket gondjaimmal,egyébként se nem hogy nyilvánosan.

Üdvözlettel Marika néni

Válaszok

Spitzer Tibor

#409 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: A többség támogatja a rokkantnyugdíjrendszer átalakítását

2012-05-28 07:38:34

#407: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: A többség támogatja a rokkantnyugdíjrendszer átalakítását

Tisztelt Marika néni !

Nem sokat jutottunk előre. Az összes elérhetőségem rajt van a saját honlapomon. Azt írja megosztja velem a helyi szociálisokkal való rossz tapasztalatait. Hát beszéljünk róla, de ha annyit tévedett mint esetemben,  akkor elösször a tévedéseket kell tisztázni. Leveléből úgy érzem arra vár mások - pl. szociálisok - oldják meg az ön problémáit.  Ez önmagában nem megy, képességeihez képest önnek is részt kell ebben venni. Régóta foglalkozom rászoruló emberekkel, de nálam aki annyit tesz, hogy " utasít" engem, hogy oldjam meg a dolgait az nem nyerő. Képességeihez képest mindenkinek tennie kell a dolgaiért. Ez lehet csak szimbolikus, de lehet konkrét tevékenység is. Húszezredszer irom le, hogy aki maga nem tud mozogni az legalább a facebokkon, iwiwen küldözgesse a felhívást levelet helyi képviselőknek, közéleti embereknek, egyházaknak stb.

A közvéleményt csak úgy lehet befolyásolni, ha a másik oldalt is megkeressük. Az egymásnak irogatott levelek ebből a szempontból semmit sem érnek.

Látszólag jól hangzik, hogy a gyerekei nem vesznek részt az ön segítésében. Szerintem ez szomorú. Ha ők nem látják, hogy az édesanyjuk mekkora bajban van, és akár csak erkölcsi segítséget kell neki adni az baj. Nagyon összekavarodott ebből a szempontból ez az ország. Sokan meg vannak lepődve, hogy a gyerekeknek kell gondoskodniuk az öreg vagy elesett szüleinkről. Pedig ez húsz éve is törvény volt. Csak akkor ennyien nem szorultak volna rá. Én végigcsináltam egy szál magamban két egyetemet közben dolgoztam látástúl vakulásig. Szóval nálam nem dicsőség ha valaki a rokkant szüleire támaszkodva éli az egyetemisták laza életét. Ezzel ne érveljen mások előtt. Nem akarják mások megfizetni az ön gyermekének ifjú életét.

Valószínűleg ez keményen hangzik, de meg kell tanulni jól érvelni. Ha arról beszél, hogy biztosítást fizetett hosszú évekig és most ezt felrugták elfogadom. És azt is hogy elvárja a szolidarítást. És persze ön is szolidáris és tesz más elesett csoportokért.

Spitzer Tibor

#411 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: A többség támogatja a rokkantnyugdíjrendszer átalakítását

2012-05-29 11:49:35

#407: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: A többség támogatja a rokkantnyugdíjrendszer átalakítását

Tisztelt "Marika néni " !

Továbbra is ezzel a szép névvel levelez, erről beszéltünk pedig már régóta, hogy arctalanul nem lehet érdekvédelmet csinálni. A másik bizony el kell ismerni ha tévedett, és kioktatott mint közalkalmazottat. Ennél is nagyobb baj, hogy magánlevélben egész mást ír mint itt ! Nem szabad tulzásokba esni és azt állítani, hogy mindenki munkanélküli az országban, mert ez komolytalan. Sokan munkanélküliek, évek óta azonos szinten mozog a foglalkoztatottság. Így egészségesekre és rokkantakra egyaránt nincs szükség. Sajnos, de ezért reménytelen és értelmetlen a rehabilitáció. Ami úgy egyébként nincs.

Tanácsolom, hogy ha segíteni akar az egészségkárosodottaknak kevesebb hapciáskodás, több józan érv. A többség nem szereti az erőszakos embereket.

Ezzel itt befejezem a polemiát, mert ennél sokkal fontosabb, hogy rokkantak és épek/egészségesek közt legyen a párbeszéd.

Minden jót Önnek.