Rokkantvadászat...

Spitzer Tibor

/ #409 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: A többség támogatja a rokkantnyugdíjrendszer átalakítását

2012-05-28 07:38

#407: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: A többség támogatja a rokkantnyugdíjrendszer átalakítását

Tisztelt Marika néni !

Nem sokat jutottunk előre. Az összes elérhetőségem rajt van a saját honlapomon. Azt írja megosztja velem a helyi szociálisokkal való rossz tapasztalatait. Hát beszéljünk róla, de ha annyit tévedett mint esetemben,  akkor elösször a tévedéseket kell tisztázni. Leveléből úgy érzem arra vár mások - pl. szociálisok - oldják meg az ön problémáit.  Ez önmagában nem megy, képességeihez képest önnek is részt kell ebben venni. Régóta foglalkozom rászoruló emberekkel, de nálam aki annyit tesz, hogy " utasít" engem, hogy oldjam meg a dolgait az nem nyerő. Képességeihez képest mindenkinek tennie kell a dolgaiért. Ez lehet csak szimbolikus, de lehet konkrét tevékenység is. Húszezredszer irom le, hogy aki maga nem tud mozogni az legalább a facebokkon, iwiwen küldözgesse a felhívást levelet helyi képviselőknek, közéleti embereknek, egyházaknak stb.

A közvéleményt csak úgy lehet befolyásolni, ha a másik oldalt is megkeressük. Az egymásnak irogatott levelek ebből a szempontból semmit sem érnek.

Látszólag jól hangzik, hogy a gyerekei nem vesznek részt az ön segítésében. Szerintem ez szomorú. Ha ők nem látják, hogy az édesanyjuk mekkora bajban van, és akár csak erkölcsi segítséget kell neki adni az baj. Nagyon összekavarodott ebből a szempontból ez az ország. Sokan meg vannak lepődve, hogy a gyerekeknek kell gondoskodniuk az öreg vagy elesett szüleinkről. Pedig ez húsz éve is törvény volt. Csak akkor ennyien nem szorultak volna rá. Én végigcsináltam egy szál magamban két egyetemet közben dolgoztam látástúl vakulásig. Szóval nálam nem dicsőség ha valaki a rokkant szüleire támaszkodva éli az egyetemisták laza életét. Ezzel ne érveljen mások előtt. Nem akarják mások megfizetni az ön gyermekének ifjú életét.

Valószínűleg ez keményen hangzik, de meg kell tanulni jól érvelni. Ha arról beszél, hogy biztosítást fizetett hosszú évekig és most ezt felrugták elfogadom. És azt is hogy elvárja a szolidarítást. És persze ön is szolidáris és tesz más elesett csoportokért.