Rokkantvadászat...

Quoted post

Spitzer Tibor

#411 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: A többség támogatja a rokkantnyugdíjrendszer átalakítását

2012-05-29 11:49

#407: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: A többség támogatja a rokkantnyugdíjrendszer átalakítását

Tisztelt "Marika néni " !

Továbbra is ezzel a szép névvel levelez, erről beszéltünk pedig már régóta, hogy arctalanul nem lehet érdekvédelmet csinálni. A másik bizony el kell ismerni ha tévedett, és kioktatott mint közalkalmazottat. Ennél is nagyobb baj, hogy magánlevélben egész mást ír mint itt ! Nem szabad tulzásokba esni és azt állítani, hogy mindenki munkanélküli az országban, mert ez komolytalan. Sokan munkanélküliek, évek óta azonos szinten mozog a foglalkoztatottság. Így egészségesekre és rokkantakra egyaránt nincs szükség. Sajnos, de ezért reménytelen és értelmetlen a rehabilitáció. Ami úgy egyébként nincs.

Tanácsolom, hogy ha segíteni akar az egészségkárosodottaknak kevesebb hapciáskodás, több józan érv. A többség nem szereti az erőszakos embereket.

Ezzel itt befejezem a polemiát, mert ennél sokkal fontosabb, hogy rokkantak és épek/egészségesek közt legyen a párbeszéd.

Minden jót Önnek.

Válaszok

Marika néni

#413 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: A többség támogatja a rokkantnyugdíjrendszer átalakítását

2012-05-31 08:58:01

#411: Spitzer Tibor - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: A többség támogatja a rokkantnyugdíjrendszer átalakítását

Kedves Tibor most maga téved! Mert a legutóbbi bejegyzés  nem az enyém ! Igen van aki,abszolut névtelenül teszi,meg bejegyzését,nevez hazug csalónak bennünket,lelke rajta.Félre értett,olvassa el mégegyszer a bejegyzést,Én nem Önt neveztem közalkalmazottnak,sajnálom ha magára értette. Amig ebben a kérdéskörben,csak ketten folytatunk konzultációt,alig ha lesz változás az ügyben. Tévedtem,abban,hogy a vendég bejegyzések mögött,mindig ugyanazt az embert feltételeztem.Tájékozódtam,bizonyos dolgokról. Az ember gondolkodás módját sok minden határozza meg,az a társadalmi környezet ahol él,dolgozik.Tudom a saját világomon kivül is létezik,de mit tegyek én ennek az országnak ide,ebbe a hátrányos helyzetü térségébe születtem.Itt éltem és dolgoztam le az életem,java részét.Néven nevezem a szükebb hazám földrajzilag Záhony térsége,a másik nagyobb város Kisvárda.Élnek emberek,az Ukrán határ és a Tisza közé zárva is.Rávilágitok néhány olyan lényeges pontra amiből adódhatnak nézetkülönbségek közöttünk.Pechemre nőnek születtem,müszaki pályára léptem,anya lettem.És nincs más vágyam,mint hogy utnak inditsam gyermekeimet az életbe,addig álljak melettük,mig megkezdik saját életüket.Nekik nem velem a saját életükkel kell törődni,és amit tőlem kaptam,gyerekeik felé kell tovább adniuk.A kis fecskének miután megtanul szállni,fészket rakni a szüleivel kell-e foglalkoznia ? Vagy arra megy ahol a saját fészkéhez épitőanyagot, fiókának ennivalót talál !

Ön is itéletet alkot olyan dolgok felett,amit nem ismer !Egyetemisták laza élet !!! Egy nappali tagozatos müszaki pályán lévő egyetemistának,teljesitenie kell.Konkrét feladatokban.

Erről beszélek,más kivülről látni a dolgokat,és saját bőrünkön megtapasztalni azt.

Saját ügyeim kapcsán is,kénytelen voltam megfordulni néhány helyen.Itt a szükebb környezetemben,mert nekem ez az életterem.Voltam a nyugdijfolyósitó ügyfélszolgálatán,önkormányzati lakossági fórumon,most felülvizsgálaton.Láttam kisirt szemeket,megdöbbentő néma csendet.Magukba fordult embereket.

Még a megye székhelyen is feltünt,nincs a városba forgalom !

De tudja kioktatását,megfogadom és legközelebb,ha bárki belém rug alázatosan megköszönöm,ha papirkosárba dobják,igényemet,szó nélkül türöm.Megaláznak! Nem probléma.Mosolyogva megköszönöm !

Bár gyermekeimnek is azt próbálom tovább  adni,ha gyenge és engedelmes vagy,eltaposnak.Légy tájékozott,és mindig vedd el azt ami megillett. Ezek a kérdések nagyon is konkrétak.

Mennyi árvaellátásra lesz jogosult a gyermekem,ha én elmegyek az előtt,hogy ő betőltené a 23 életévét !

2012-ben csak állapotjavulás következhet be rosszabbodás nem ! Csökkenhet-e az ellátás összege a december 31-ihez képest,ha az egészségi állapotban  nem javulás,hanem romlás következett be

Egy bölcs embertől,azt halottam,az a szép bennünk,hogy mind mások vagyunk,ha egyformák lennénk akkor klónok lennénk.

Az országnak ebből a szegletéből igencsak másképpen látszanak a dolgok.

Tisztelettel Vedresné Kertész Mária