Felhívás Székhelyi József mellett, a rasszizmus ellen

Quoted post

swithun
Vendég

#1298 Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2012-05-20 20:03

#1297: Shalom - Re: Re: Re: Re: Re:

Érdekes amit írtál - és van benne ráció. Én nem hiszem hogy "minden náluk van" és nem is irigykedem mert én is jól megvagyok.
Talán annyi hogy például Kertész Ákos féléknek lehetne annyi esze hogy nem úgy nyilatkozik ahogy tette mert még annál is kiveri a biztosítékot aki nem különösebben nemzeti érzelmű. Viszont legalább őszinte, sejtettem, hogy sokuk legalább annyira utálja a nem-zsidókat mint az antiszemiták őket.

Válaszok

Shalom

#1299 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2012-05-20 20:21:47

#1298: swithun - Re: Re: Re: Re: Re: Re:  

 A Kertész Ákos szavait is sikerült, mint sok minden mást a FIDESZ-nek, vagy nevezzük úgy, hogy az antiszemitáknak a szájízük szerint kiforgatni. Ami ma hazánkban zajlik, bennem inkább azt indítja el, hogy egyre inkább Kertész Ákos szavaival értek egyet. H más oldalról közelítem, akkor azt mondom, hogy egy 80 év körüli ember már mondhat olyan dolgokat, amit egy fiatalnak meg kellene bánni. Tudod, ha az ember leél egy hosszú életet becsülettel és folyamatosan bántják a származása miatt, akkor én megértem, hogy előbb-utóbb elszakad a cérna.  Én felmentem Kertész Ákost és sajnálom, hog emiatt az antiszemita rendszer miatt emigrálnia kellett a III. évezredben.


Vendég

#1300 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2012-05-20 20:27:34

#1298: swithun - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Viszont legalább őszinte, sejtettem, hogy sokuk legalább annyira utálja a nem-zsidókat mint az antiszemiták őket.

Ez igazán nagy tévedés.  Korni Mihály (SZDSZ-es zsidó író) már a 90-es évek elején megmondta, hogy "mi sokkal jobban utálunk benneteket, mint mi bennünket". A zsidók - nagy általánosságban szólva - rendkívül sovének és gyűlölködők és a tolerancia hirdetését valójában úgy szokták érteni, hogy tolerálni kell őket. Kertész Ákos elszólása csak a takargatott jéghegy csúcsa volt, hasonlóan Landeszmann rabbi fülyülős barackjához, stb.