Felhívás Székhelyi József mellett, a rasszizmus ellen

"Amikor elvitték a zsidókat nem szóltam, mert nem voltam zsidó. Amikor elvitték a cigányokat nem szóltam mert nem voltam cigány. Amikor elvitték a kommunistákat nem szóltam, mert nem voltam kommunista. Amikor elvitték a papokat nem szóltam, mert nem voltam pap. Amikor elvitték a hívõket nem szóltam, mert nem voltam hívõ. Most, amikor jönnek értem, már nincs aki szóljon értem."

Mi szólunk!

Az, ami Székhelyi Józseffel megtörténhetett az egri önkormányzat Kulturális Bizottságának ülésén, megtörténhet újra és újra. Nemcsak ismert emberekkel, hanem bárkivel, akinek vallási és/vagy etnikai hovatartozása egyeseket irritál.

Kérünk minden színészt és más előadóművészt, hogy amíg az egri esettel kapcsolatos vizsgálat a felelősök szankcionálásával nem zárul le, álljanak ki kollégájuk mellett, hogy bojkottálnak minden egri szereplést.

Mivel az egyes fellépésekért járó fizetséget tiszteletdíjnak hívják, s a Bizottság ülésén már sajátos módon kifejezte tiszteletét a meghívandó művészek iránt, úgy véljük, aki a vizsgálat lezárásáig elfogadja a város meghívását, tiszteletdíja egyenlő lesz a becsülete árával.

 

Mivel a vitalapot csak a petícióval együtt tudnám lezárni, megkérek mindenkit, ne menjen oda. Napokig töröltük egy megszállott náci 8-10 hozzászólását, de több időt egyetlen szenny alakra nem érdemes pazarolni.
Script executed with success this is not html: Array ( [type] => 2 [message] => Trying to access array offset on value of type null [file] => /home/petitions/public_html/sign_petition.php [line] => 31 )