Felhívás Székhelyi József mellett, a rasszizmus ellen

Quoted post

Shalom

#1297 Re: Re: Re: Re: Re:

2012-05-20 19:46

#1296: swithun - Re: Re: Re: Re:  

 Persze, hogy származás alapján válogat. Te mit tennél, ha folyamatosan rohadt zsidóznának, ha igazuk van, ha nem? Már önvédelemből is ezt kell tenniük. Körbe vannak kerítve arab országokkal, mindenki a vesztüket kívánja ott is, nálunk is. Embert nem ismerek, aki konkrétan meg tudja nálunk mondani, hogy mi a baja velük, legfeljebb azzal érvelnek, hogy minden náluk van, mindent megszereznek maguknak. Én ezt nem így látom nekem nagyon sok ellentapasztalatom van. Láttam viszont, hogy Iraelben mennyire védik a külföldit, mennyire vigyázzák, hogy ne történjen semmi baja. Láttam, hogy milyen mennyiségű túrista fordul meg az országban. Láttam, hogy határvelépéskor a vízumot nem az útlevélbe ütik, hanem egy betétlapra. Ezt teszik azért, mert ha valakinek az útlevelébe izraeli pecsét kerül, azzal más arab országba nem teheti be a lábát. Hát ők nem pecsételnek be. Ha én most el akarnék menni pl. Libanonba, akkor minden további nélkül mehetnék. El is akarnék, csak nincs rá munícióm.

Bárkit beengednek, más az, ha le akar valaki telepedni. Azt már megszűrik rendesen és igazuk is van. Ami nekem sok volt, az az, hogy nagyon sok a volt Szovjetúnióból kitelepült zsidó. Időnként nem is Jeruzsálemben, hanem mondjuk Kijevben éreztem magam a sok orosz szöveg láttán és hallatán. Az óvárosban az örmény negyedben ciril betűkkel is ki van minden írva.

Én nem először jártam a térségben, először a Nebo hegyről néztem le 8 évvel ezelőtt az Ígéret földjére, mint Mózes, ott elhatároztam, hogy én be is lépek és ez most már nem először megtörtént. Ahhoz nem kell zsidónak lenni, hogy valaki elmenjen a Szentföldre. A Szentföld gyönyörű, a történelme fantasztikus. Sokan kérdezik, hogy nem félek odamenni? Nem kell félni, az a kevés egyenruhás, aki látható, nem ellenünk, hanem értünk van. Én teljesen biztonságban éreztem ott mindig magam, sokszor biztonságosabb, mint este Budapesten végigmenni. Jól elkanyarodtam az alapoktól, de azt hiszem, ez is idetartozik a témához. Ha valaki egyszer oda tud menni, lehet, hogy utána másképp látja a zsidó kérdést.

Válaszok

swithun
Vendég

#1298 Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2012-05-20 20:03:24

#1297: Shalom - Re: Re: Re: Re: Re:

Érdekes amit írtál - és van benne ráció. Én nem hiszem hogy "minden náluk van" és nem is irigykedem mert én is jól megvagyok.
Talán annyi hogy például Kertész Ákos féléknek lehetne annyi esze hogy nem úgy nyilatkozik ahogy tette mert még annál is kiveri a biztosítékot aki nem különösebben nemzeti érzelmű. Viszont legalább őszinte, sejtettem, hogy sokuk legalább annyira utálja a nem-zsidókat mint az antiszemiták őket.