Petíció a sajókazai dr. Ámbédkar Iskoláért

Quoted post


Vendég

#34 Re: Re:

2012-04-25 23:44

#32: Bartók György - Re:

Ne érts félre, ismerem az iskolát. Csak jelezni szerettem volna, hogy az ilyennel bizony vigyázni kell, mert túl sok a visszaélés. Különösen az ún. segítő szakmák környékén. És pontosan ez az ideológiája:

"Nem kizsákmányolás folyik, mert senki sem pénzért, hanem egy közös célért csinálja már kb. 4 éve; valami jót akarnak létrehozni. Oda önként megy, aki megy, holott mindnek lehetne menőbb, zsírosabb állása is."

Rólam is ezt mondták, pedig én nem így gondoltam:-)

Válaszok

BGy

#37 Re: Re: Re:

2012-04-27 21:47:06

#34: - Re: Re:  

 

Ezt én értem, de esetünkben nem az iskola alkalmazottait védték meg a kizsákmányolóikkal szemben, hanem szándékosan az egész iskolát teszik tönkre tanárostul, tanulóstul. Légy erős, az ott dolgozó tanárok is ki vannak akadva. Formailag munkahely, tartalmilag önzetlen célokért működő közösség. Működő, de egyébként rosszul. Kizsákmányolás, az folyik, de nem profitérdekből (profit, hát az nincs), hanem, mert mivel nem terézanyák vagyunk, és senkinek nincs kedve egy ilyen Szibériára tenni az életét, az a pár ember, akinek mégis, az így viszont bele is rokkan szépen. Ezt az iskolát a tenni akarás tartja fent. Az ilyet a hatalom, főleg ez a mostani, de általában a hatalom, nem szereti. Azon csodálkozom, hogy ezen az "adminisztrációs hibán" kénytelenek rugózni, "ezt a kanalat találtuk, uram", ugye mindenki ismeri.