A KERESZTÉNY HÍVEK TILTAKOZÓ NYILATKOZATA

Quoted post

Gábriel

#51 Re:

2012-04-25 05:43

#43: -

A magyar egyházak hierarchikus felépítésűek, nem a vezetőknek kell követnie a bárgyú népet, hanem a népnek a vezetőket. Ezek a vezetők most teljesen korrekt módon kifejezték, hogy ellenzik a gyűlöletkeltést. De van egy agymosott része ennek az országnak, akik rögtön félreértik ezt a dolgot, egy másik része meg szándékosan kiforgatja a püspökök nyilatkozatát, és teljesen hazug módon meghazudtolják azt, amit a püspökök mondtak. A legnagyobb bűnt most az a véresszájú Tarnóczy követte el, aki szándékosan kiforgatta a püspökök szavait és megírta uszító cikkét, amely ezt a lavinát beindította.

A sok piros-fehér csíkosra kilúgozott agyú hősmagyar meg hőzöng itt oda-vissza. Solymosi Esztert nem hozza vissza a halálból 150 év után ez a hőzöngés, a tettes is már régen meghalt. Teljesen fölösleges ez a sok szájtépés. A második világháborúban emberek tízmilliói haltak meg, köztük több százezer magyar. Azoknak a vére nem izgat senkit?

Azok szenvedéseiről nem is beszélve, akik életben maradtak. A tettesek közül még sokan élnek. Azokat kellene bíróság elé állítani, meg azokat, akik állandóan itt is öldöklésre uszítanak...

Válaszok

kamatrabszolga

#82 Re: Re:

2012-04-26 08:35:46

#51: Gábriel - Re:

"Ezek a vezetők most teljesen korrekt módon kifejezték, hogy ellenzik a gyűlöletkeltést."

Ezzel még egyet is lehetne érteni, csak az a baj, hogy már az első felütésük hazugság. "aggasztónak találjá a tiszaeszlári vérvád felemlegetését"? De hiszen a parlamenti felszólalásban szó sem volt a vérvádról!!! A keresztény vezetők szégyenletes módon befeküdtek a zsidóknak, vagy hagyták magukat félrevezetni - ennyi.

S ha már az egyházak által is végzett zsidómentésről szó esett, beszélhetnénk arról is, hogy hogyan hálálták ezt meg a holokauszt-túlélő zsidók: gyalázatos és borzalmas egyházüldözéssel, aberrált ÁVH-sok által elkövetett szadista kínzásokkal, gyilkosságokkal, kitelepítésekkel, börtönnel, Szibériába hurcolással. Ez is az igazsághoz tartozik!

Egyébként az egyház hierechikus felépítése nem jelenti azt, hogy az egyházvezetők tévedhetetlenek volnának, vagy vakon el kellene hinni minden kijelentésüket. Tévedhetetlenség csak az egymással egyetértő püspökök közösségét (pl. a zsinatok) és a pápa különleges, ex cathedra kijelentéseit jellemzi.