A KERESZTÉNY HÍVEK TILTAKOZÓ NYILATKOZATA

Quoted post

halflife

#32 Re: Meg kell szólalnom, mert vétkesek közt cinkos aki néma!

2012-04-24 10:10

#17: Gábriel - Meg kell szólalnom, mert vétkesek közt cinkos aki néma!

"Jézus nemcsak azt mondta, hogy szeresd felebarátodat, mint önmagadat (ami egyébként már az ószövetségi  tízparancsolatban is benne van) hanem megemelte a mércét és azt mondta: szeressétek ellenségeiteket!”"

Kedves Gábriel!

 

"diligite inimicos vestros"

"αγαπατε τονς εχθρονς νμων"

Latinul: inimicus          Jelenti a privát ellenséget.

Latinul: hostis             Jelenti a köz ellenséget.

 

A görög is megkülönbözteti, csak a nyugati nyelvek nem.

Nem kell annyira szeretnünk azokat a közellenségeket.................

 

"KÖZEL VAN A VÉG!" és tényleg sötétség van a fejekben.

 

Ui: Tiszaeszlár.  Hivatalosan nem volt vérvád, ez a weinstein miksa és eötwös károly óbégatta tele a világot.

Szumma: A magyar igazságszolgáltatás vége.

 

Ein feste Burg ist unser Gott

Válaszok

kételkedő

#34 Re: Re: Meg kell szólalnom, mert vétkesek közt cinkos aki néma!

2012-04-24 10:29:09

#32: halflife - Re: Meg kell szólalnom, mert vétkesek közt cinkos aki néma!

Jézus szavain lovagolni kár, mert Ő nem hagyott hátra egy sort sem, ami van azt mind más írta emlékezetből, vagy fordítások. Ennyi

De mit érdekel minket magyarokat Mózes, Ábrahám vagy Jézus? Attilával, Álmossal, Csaba királyfival, Árpáddal , a Csoada szarvassal kéne foglalkozzunk, a Bibliát kivülről fújjuk, közben meg azt sem tudjuk kik az őseink.

Gábriel

#55 Re: Re: Meg kell szólalnom, mert vétkesek közt cinkos aki néma!

2012-04-25 06:57:33

#32: halflife - Re: Meg kell szólalnom, mert vétkesek közt cinkos aki néma!

Kedves "halflife"!

Amennyire vehemensen vagdalódzik itt mindenki a már régen elévült tiszaeszlári bűntény (meg egy profi politikus parlamenti felszólalása és az arra megnyilvánult reakciók) ügyében, nos, ennyi energiával már régen ki is lehetett volna tolni az ország szekerét abból mocsárból, ahová az jutott. Miért nem azon ügyködnek ezek a megkergült egyedek ekkora energiával?

A hivatásos, megélhetési politikusok (mindegyik, aki pénzt kap a politizálásért) - legyenek azok bármilyen szagúak és színűek, csíkosak vagy kockásak, vagy akármilyen pártállásúak is - mindig kitalálnak valamit, hogy bizonyítsák szavazóiknak: rájuk szükség van. A botond nép meg bedől ezeknek a fogásoknak, a mesterségesen bedobott hasonló parlamenti beszólásoknak. Ezekkel én már alapértelmezésben is a szemétkosarat célzom meg.

A latin, meg a görög leckéddel kapcsolatban: annak semmi jelentősége nincs, mert Jézus szájából nem latinul vagy görögül hangzott el a kérdéses mondat.

Ez a kimagyarázkodási kísérleted csak azt igazolja, hogy te most magyarázkodsz Isten előtt, hogy te miért gyűlölködsz; azt próbálod igazolni, hogy neked igenis jogod van gyűlölködni. Jézus léce egy fényévvel magasabban helyezkedik el a te földhözragadt gondolkodásodhoz képest, mindegy hogy latinul dadogsz vagy görögül. Jézus a te gyűlölködésedről is beszélt.

Én nem a tiszaeszlári vérváddal foglalkozok; azért szólaltam fel ebben a közegben most itt, mert egy Tarnóczy nevű taxis, kígyó módjára összehozott egy firkálmányt, amiben tiszteletreméltó egyházi méltóságokat pocskondiázik - magát közben persze hithű "kereszténynek" tartva. Nincs távolabbi dolog a kereszténységtől, mint Tarnóczy hazudozásai. Az itt acsarkadók zöme szemenszedett hazugságokkal meg csak rákontráz. Jézust nem lehet következmények nélkül meghazudtolni...