Mondj nemet a sorkötelezettség visszaállítására!

Quoted post


Vendég

#633 Re: Legyen sorállomány a libsiknek.

2012-03-18 19:44

#11: Nem oda Buda - Legyen sorállomány a libsiknek.

Bizony hogy kell a katonaság de mennyire hogy kell ott ember lett a legnagyobb tahóból is.

Válaszok

Százados

#635 Re: Re: Legyen sorállomány a libsiknek.

2012-03-26 12:48:06

#633: - Re: Legyen sorállomány a libsiknek.

Kétségtelen, hogy voltak akiknek szanált, viszont a tapasztalatom az, hogy a legtöbb ember aki bevonult a szolgálat után ugyanoda került vissza ahonnan jött!

Ahol az én alakulatom állomásozott sok alföldi emberke került akik olyan falvakból jöttek ahol nincs munka és az egyetlen szórakozási lehetőség a kocsma. Ezek az emberek mentálisan is alkalmatlanok voltak arra, hogy egyáltalában a haza büszke védői legyenek. A hadgyakorlatokon bizony rengeteg balesetet okoztak. Hiába volt a fogda és a büntetés, ezek az emberek nem tudtak többet jobbat nyújtani, fenyegethette az ember akármivel! Ezek az emberek a katonai szolgálat letöltése után ugyanabba a hátrányos helyzetű közösségbe kerültek vissza ahonnan jöttek. Nem hiszem, hogy ezekre az emberekre kis hazánk bizton számíthat, és abban sem hiszek, hogy a nevelés és szociális felzárkóztatás a hadsereg feladata lenne. Erre ott az iskola és ott vannak a szociális munkások, pedagógusok, pszihológusok! Az meg külön hiba lenne, ha ilyen emberek közés kultúrált életkörülményekkel rendelkező embereket osztanának be! Sok kiskatonát láttam már itt összetörni mert nem tudta elviselni, hogy egy bugaci surmó egyszerűen bele vizel az ágyába és napokig nem fürdik!
A katonaságnak mint szakma és hivatás kellene léteznie és nem nevelő-munkatábornak. Képzeljük csak el, mi lenne ha az egészségügy működne hasonó képpen!

-polgári szolgálat keretében osztottak be embereket korházakba és bizony rengeteg galibát problémát okoztak!