A harcsák tilalmi szabályozásának módosítása

Quoted post

Számfira Balázs

#202 halvédelem

2012-01-02 20:41

Tisztelt petíció írója

A halvédőket ismerem, céljaikkal egyetértek, azokat támogatom. A természetes vízi halászat ebben a formában nem működhet tovább. Ahol gyerekkoromban horgásztam a Körösökön, ott most még durbincsot se látni, amióta halászati kezelésbe került a szakasz.
A halvedo.hu oldalon fellelhető egy írás, amit Nacsa Gábor barátommal hoztunk össze pár éve.

Balázs, azt szerintem Te is érzed, hogy ez a teljes tilalom nehezen megvalósítható. Jó lenne, mert tényleg sokat jelentene a vizeknek és támogatom is, de kicsi rá az esély. Ellenben apró lépésekkel is lehet haladni. Ha ez a petíció átmegy, az azt is jelentheti, hogy valaki(k) odafent végre elkezdenek foglalkozni a problémával. És ez után talán át lehet vinni még több kezdeményezést és lassan eljutunk oda, hogy halaink megkapják a megfelelő védelmet. Nem teljes C&R-ről beszélek, Te is olvastad amit anno Gáborral írtunk. Abban ilyen nem szerepel. De kicsit szigorítani kell a jelenlegi szabályozásokon és több teret (elsősorban kíméleti területeket) kell hagyni a halaknak.

Válaszok

A petíció írója

#205 Re: halvédelem

2012-01-02 22:53:52

#202: Számfira Balázs - halvédelem

Tisztelt Számfira Balázs!
Örömmel olvasom a hozzászólását. Mint többször jeleztem az írásaimban mi csak egy apró lépésnek tartjuk ezt a dolgot, de elindíthat valamit. Minden lépéssel közelebb kerülünk a célhoz, hogy az unokáink is hódolhassanak ennek a hobbynak. A környező országok egy kicsit előbbre járnak ebben is.

Szlovákia : Harcsa / Silurus glanis / méret:70cm -tilalom: III.15-től VI.15-ig