A harcsák tilalmi szabályozásának hatályban hagyása

Quoted post

Tapasztalt balatoni harcsás

#56 Re: Re:

2011-12-28 21:36

#55: - Re:  

 Ugye nem érti?

Még most sem érti amit mondunk?!

Senki de senki nem akarja, hogy Ön kevesebb halat fogjon!

Itt csak egy dolog van: az ívást kihasználva könnyebben horogra csalt harcsát NE EGYE MEG SENKI!

Ennyi és nem több!

 

 

Válaszok


Vendég

#57 Re: Re: Re:

2011-12-28 22:08:46

#56: Tapasztalt balatoni harcsás - Re: Re:

Ugye nem érti? Még most se érti, amit mondunk? A fészekhorgászat, amit most próbálnak megfúrni se nem etikátlan, se nem mészárlás és még ki tudja, mi nem, amit ránk aggatnak. Nagyon nehéz így is horogra keríteni a halat, dehát mindenki, aki büszkén hirdeti, hogy ő nem horgászik ilyen módon, jobban tudja, mint mi, akik igen. Hiába mondjuk, hogy messze nem igaz, amit gondolnak, Önök hisznek. Hisznek mindent, csak az igazat nem, mert nem akarják elhinni, nem akarják látni sem, mert akkor megbizonyosodnának arról, hogy tévednek.

Ha a horgásznak szerencséje van, hadd legyen az ő dolga, hogy elviszi-e a halat, amit fogott. Nem lopta. Nem tudom, hogy Ön elviszi-e az Ön által fogottakat (azt nem is feltételezem, mert jóhiszemű vagyok, hogy kvótáján felül), de nem is firtatom. Mivel az engedélye feljogosítja valamennyi hal elvitelére, nem akarom Öntől elvenni azt. Ha visszaengedi, az Ön dolga, ha nem, az is. Eddig is volt rá szabály, ezután is érvényben van. Talán sosem írta itt le senki így, de én ezt sem hagyom szó nélkül: a horgászat mára bizony nagyon költséges időtöltéssé vált (ha Ön horgászik, akkor tudnia kell, hogy mennyire). A kvótákat gyakorlatilag sosem sikerül teljesíteni - ne bonyolódjunk bele, hogy helyes-e vagy sem, csak megállapíthatjuk a gyakorlati tapasztalat alapján -, de még megközelíteni sem. Nehogy már azon múljon a halállomány "jövője", hogy a természetes vízen (nem telepített magántulajdonú tavakon ám) nagyon ritkán beugró 1-1 halat ne is vihesse haza a horgász, aki fogta. Hogy mások, akik nem horgásznak tulajdonképp mennyit ártanak a halállománynak, azt megbecsülni se tudnám, mégis csak a horgászt sújtanák büntetéssel.

Azzal, hogy Önök betiltatnák ezt a módszert, csak és kizárólag azt érnék el, hogy a szabályokat eddig is betartó horgász nem vinné el a halat, mindenki más magasról tesz az Önök ötleteire, így mindenki más, aki eddig elvitte, ezután is tenné. Akkor most tulajdonképp miről is csacsogunk? Arról, hogy Önök nem védeni akarják a harcsát, hanem elvenni attól, aki eddig is szabályosan játszott - irigységből.

Ezzel az erővel ne vigyen haza halat (de egyáltalán semmilyet) senki, sőt ne is horgásszon senki (de egyáltalán senki), mert akkor majd "biztos" elszaporodik a hal a vizekben és majd a most bőszen emlegetett unokáknak lesz hala - amit persze szintén nem foghatnak ki, hogy még több vagy még nagyobb legyen, amire persze semmi garancia nincsen, hiszen eddig is horgásztól függetlenül történtek a halfaunával rossz dolgok. Hadd említsem csak meg a csatornán vidáman úszkáló növényvédőszeres hordókat vagy a vízszint ingadozást, amitől teljes évi szaporulatok mennek kárba.

Teljesen nyilvánvaló, hogy a horgásztárs iránt érzett gyűlölet vezérli Önöket, mert ezeket mind belátják maguk is (persze nem ismerik el az igazunkat).

Ennyi és nem több.