A harcsák tilalmi szabályozásának hatályban hagyása

Quoted post

Tapasztalt balatoni harcsás

#51 Re:

2011-12-28 17:01

#50: -  

 Tisztelt Hozzászóló!

Írása sokmindent elárul gondolkodásmódjáról!

Éppen ezért gondolom hiábavalónak magyarázni Önnek az "Előrelátó Gondolkodásmód" jelentőségét.

Egy dolgot azért gondoljon végig!

Ezen petíció támogatóinak bőven több mint a fele balatoni horgász! Ami elsőre remekül hangzik. Milyen szépen össze

tudnak ők fogni ha akarnak. Szinte már Példaértékű!!

Csakhogy van egy ÓRIÁSI BÖKKENŐ! Méghozzá az hogy a tömérdek harcsa közöttük számolatlan kapitális példány

pusztult ki idén a Balatonból! Nem mellékes az sem, hogy mindez az ívási időben történt! Aminek azért elismerhetjük

lesz némi következménye a jövőre nézve.

Gondolja hogy jelen helyzetben az a megfelelő összefogás amikor egy kis lehetőséget nem adnak az állomány regenerálódására?! Sőt fel vannak háborodva még a lehetőség hallatán is...

Szerintem ez a tény a balatoni harcsázók gondolkodásáról mindent elárul!!!!

 

 

 

Válaszok

Ezt a hozzászólást a szerzője eltávolította (Részletek)

2011-12-28 17:39:31



Vendég

#53 Re: Re:

2011-12-28 17:40:44

#51: Tapasztalt balatoni harcsás - Re:

Néhány másik tény:

Ön "előrelátó"? A legképzettebb termszettudósok gyakran széttárják a kezüket, pedig kizárólag egzakt tényeket (alias adatok) elemeznek. Persze más a helyzet egy nagyon "képzett" jós esetében, aki mindig tévedhetetlen a jövőt illetően - a jövő heti lottószámokat meg valahogy mindig homály fedi előtte. Az Ön birtokában semmilyen szakértelem és adat nincsen - ez utóbbi fölösleges is az előbbi hiányában.

Majd ha a Balaton kezelői úgy látják szükségesnek, hogy valamilyen halfajra extra korlátozást vezetnek be, akkor meg is teszik, mint ahogy eddig is tették. Akkor nem végeznék a munkájukat? Ellenkezőleg. Mondhat rájuk Ön mindent, mert épp úgy tartja úri kedve, mert nem áll eléjük. Persze akkor következményektől is tartania kellene, hátha a bíróságon találja magát egy rágalmazási per alpereseként, később biztos veszteseként. Nos, konkrétan a balatoni halászat felügyelői a látványos pusztulás ellenére sem láttak okot arra, hogy korlátozni kellene a horgászatot. Ennek kellene, hogy mondjon Önnek valamit, de nem. Ön mindent tud. Tévedhetetlen. Emlékeztetném arra a valakire, aki "tévedhetetlen" volt néhány évtizede és ronda végkimenetele lett az üvöltő őrjöngésének. Talán mégsem akar hasonlítani rá ebben a "tévedhetetlenségben". Csak hisz dolgokat (pl. a halászati felügyelet kapzsi, avatatlan és ki tudja, talán még azt is hogy tolvaj) és a hittel az a baj (na ezzel tényleg van "bökkenő"), hogy ahhoz nem kell bizonyítani semmit. Elég hinni. A valóság azonban teljesen független attól, hogy ki, mit hisz.

Hogy egy esetleges halpusztulás milyen következményekkel jár, arról azért nem ártana nem nyilatkozni előre még akkor sem, ha valaki képzett a témában. Ha megfigyelte volna, akkor tudná (talán), hogy ez is egy olyan téma, amikor a szakértő "nem tudom" választ ad a "mi lesz" kérdésre. Ha már hinni szeret, nem gondolkodni, akkor íme: elhiheti, hogy komoly oka van rá. Példát mondani lehetne akár egy súlyos környezetszennyezés előfordulta után is (volt ilyen és még lesz is), de hadd ne tegyem.

Hogy Ön "szerint" milyen "a balatoni harcsázók gondolkodása", az megbocsásson, de nem mérvadó senkire nézve.