Tiltakozás az egész napos iskola ellen

Quoted post


Vendég

#249 Öngól

2011-12-20 10:19

Válaszok


Vendég

#251 Re: Öngól

2011-12-22 02:26:36

#249: - Öngól

Még jó, hogy ez az utolsó "demokratikus" kormányunk (lsd. Nyirkai jóslat). De hálásak lehetünk nekik, hogy ennyi hidegzuhanyban részesítenek bennünket, csak úgy nő az ébredők száma :-)

Csak figyeljünk mire lesznek még képesek 2012-ben. És mi marad nekünk? Minél több a törvény, annál több a kiskapu, amit ugyan maguknak terveznek elsősorban, de aki elég kicsi, az bizony nem akad fenn a pókhálón, hanem szépen átcsusszan a szálak között. Ha félted az állásod, egzisztenciád, stb. megfogtak, ha nem tőlük függesz ... A passzív ellenállás, polgári engedetlenség akkor is jó, ha nem hangoztatjuk, csak csináljuk. Ha nem állunk velük szóba, csak küldözgetik a tértivevényes leveleiket, amit nem veszünk át, s végül már nem is ott vagyunk, ahol számítanak ránk. Elég lomha tud lenni ez a gépezet. És aki időt nyer, életet nyer! S ha becsukják az ajtót, Isten kinyit egy ablakot, mindig jön egy lehetőség, egy jótanács, egy új ismeretség ... ha nem adod fel. S ez nemcsak a kötelező 3 éves kori óvodáról, kötelező oktatásról szól. Minden embernek adódnak olyan élethelyzetek, amikor úgy tűnik lépéskényszerben van, s mutatják a fősodort, sőt riogatnak, ha nem arra mész, akkor hű, meg ha!

Főállásom: anya, s ezen a téren már túl sokszor akarták és akarják is megmondani, hogyan csináljam. Kaptam mézes-mázos szavakat, fenyegetést, telefonos utánam szólást, beszéljük meg, gondoljam át, megbüntetnek, s azt nem tudnám kifizetni (komolyan azt hiszik, hogy egy fillért is látnak tőlem?), és sok tértivevényes levelet (milyen édesek, a férjemnek és nekem is, hogy hátha valamelyikünk beadja a derekát, vagy egymás ellen fordítanak minket?). Olyan dolgokba szólnának bele, ami egyedül a(z) én/mi felelőségem/günk. Ne akarjanak belőle átvállalni papírforma szerint semmit, s ne tekintsenek értelmi fogyatékosnak, hogy én nem tudom, mi a jó a gyerekemnek. Nem a mindenkinek jó receptet tudom, de az biztos, hogy a hivatalok se! Nézeteimet nem kényszerítem rá senkire. Gyermekeim rám bizattak, lelkiismeretem szerint a legjobbat nyújtom nekik. S olyat, mi lelkiismeretemmel összeegyeztethetetlen, fenyegetés hatására sem fogok megtenni. S ha holnaptól nem adnak csp-t? Hát az én gyerekem nem eladó, főleg nem nevetséges havi 1x ezerért. Az intézményesített zsarolás, az törvényes.

Fog ez, meg a többi még fájni ... nekik.