A harcsák tilalmi szabályozásának módosítása

Quoted post

Zoltán

#54 Re:

2011-12-13 10:31

#52: -

idézet: "Talán csináltad? Mert ha nem, és csak hallottad, akkor igen félre vagy informálva." Tehát: Ha csináltam, akkor jól tudom. (nem csináltam) És úgy gondolod, hogy amiről mások nem tudnak, az nincs is. Szerinted hány ember gereblyézne, ha azt úgy is lehetne csinálni, hogy senki sem venné észre?

Aki aláírta, az helyesen cselekedett, mert harcsák védelmében megtette azt ami rajta múlik. És az aláírás jusson eszébe akkor is, amikor élete harcsáját fárasztja.

Így múúlik el a viláág dicsőőséége.

 

Válaszok


Vendég

#57 Re: Re:

2011-12-13 12:48:38

#54: Zoltán - Re:

Az éremnek két oldala van. Természetesen védelem illeti meg a harcsát ívási időszakban, meg egyébként is. Valóban kevés van. Nincs az a horgász, aki nem szeretne nagy halat fogni, mert nem igaz, hogy mindenki megelégszik  az átlaghal fogásával. Az igazi élményt nem egy kétkilós ponty nyújtja, és azt majd nem érdemes mesélgetni az unokának.  Az az igazság, hogy igenis szeretnének sokan harcsát fogni, de mivel nem tudnak, így elhatározták, hogy védelem alá helyeztetik, azzal a céllal, hogy majd később, mikor már "harcsadömping" lesz, ők is tudjanak fogni. Mert azt nem hiszem el, hogy csak azért védenék, mert félnek, hogy eltűnik a magyar halfaunából.   A Balatonon  miért nem védték, védik, külön szabályzattal az eltűnőben lévő compó állományt ? Pedig igazán értékes sporthal.   Talán nem elég nagytermetű ?  Pedig a sokszor hivatkozott, fejlettebb horgászkultúrával rendelkező nyugati államokban, lényegesen szigorúbb szabályozással védik. Vagy miért nem védik a a feltörekvő sügér állományt, amig helyre nem áll a populáció ?

Hát kérem erről  is szól a történet.