A harcsák tilalmi szabályozásának módosítása

Quoted post

Zsolti

#45 Re: Re: Re:

2011-12-12 13:27

#41: - Re: Re:

Elhiszem,miért ne hinném?!Nincs okom kételkedni,hiszen elég nagy a kísértés.Meg van a hibaszázalék,de azért tényleg becsületére legyen mondva,hogy el engedte volna a halat.

Ha ezt állapították meg,akkor biztosan meg állja a helyét,de ettől függetlenül még a nagyobb harcsák is csak kiállnak a fészekre,nem csak az apraja.Hogy miért nem tudnak nagy harcsát fogni?Talán mert lassan el fogynak,s pont ennek a megelőzésére indulna ez a kezdeményezés.

De szerintem ezzel te is tisztában vagy,még ha csak egy apró lépés is de jó irányba vezet.Azt mondod első sorban az ívóhelyeket kellene megvédeni,hát  a harcsafészek mi,ha nem az?

 

Üdv:Zsolti

Válaszok


Vendég

#46 Re: Re: Re: Re:

2011-12-12 14:17:03

#45: Zsolti - Re: Re: Re:

Tételezzük fel, hogy életbelép az új elgondolás-szabályozás. A  becsületes, szabályokat betartó horgász, nem fogja látogatni a frekventált ívó helyeket. Gondolok itt a rendszeresen "használt ívó helyekre, a Balaton esetében a  déli-part árkaira, ahol valóban nagymértékű volt a halírtás.     (régen,az ívási időszak alatt, buszokkal jöttek az osztrákok, németek, és csoportosan somogyból magyarjaink.)

De merem állítani, majd látogatják a rapsicok, gereblyéznek, villanyoznak majd, szinte "önfeledten horgásznak",  tekintet nélkül a méret , és mennyiségre,i így csökkentve majd az állományt, mialatt a becsületesen otthonülő, tisztességes horgászok a későbbi időpontban történő horgászatról álmodoznak.

És ha eljön az idő, hogy kézbevehetik a felszerelést, csak üres, legyilkolt vízet találnak majd.

Így lesz majd a kevésből, kevesebb.

Ha érted amit írtam, megérted hogy miért kell védeni az ívó helyeket.

De nem mindegy hogy kitől !

Üdv : egy balatoni horgász