Szólaljunk meg! Az irgalmasság bátorsága.

Quoted post


Vendég

#18 +1

2016-09-24 15:19

Keresztényként kötelességünk megvédeni a ránk bízott gyengébb embereket.

én fiatal kersztény férfiként úgy érzem, hogy a megerőszakolt, olykor tizenéves vagy fiatalabb (!!!) lányok és fiúk (!?!) rám vannak személyesen bízva. Ha ne adj Isten valaha a ti gyermekeiteket, lányotokat, feleségeiteket, szeretteiteket "menekültek" fogják széjjel verve megerőszakolni, akkor a tehetetlenség dühe és fájdalma  titeket is el fog tölteni. Velem ilyen sosem történt meg. De ha belegondoltok, belegondolok, hogy Svédországban, Németországban, Ausztriában stb ilyenek történnek, mindannyiunkat egy mély bánat kell, hogy eltöltsön. Ilyenkor feltámad bennem az ösztön, hogy védjem, aki rák van utalva.

ha a hitetek és lelkiismeretetek azt diktálja, álljatok ki azért, akiért nektek kell.

én úgy érzem, hogy ti, és akik ezt mondják, bevették ezt az neolibsi kamu felvilágosult baromságot. Ettől függetlenül tudom, hogy ez nyilván többről szól számotokra, hát sok erőt ahhoz, ami a ti feladatotok. Óva intelek azonban benneteket is, hogy egyoldalúan lássátok a helyzetet, súlyos problémákat elhallgatva.

 

Válaszok

nesin

#38 Re: +1

2016-09-25 18:01:22

#18: - +1 

 Konkrétan milyen megerőszakolt lányok vannak rád bízva??? És ki bízta rád őket? Magyarországon sok nők elleni erőszak történik, nézz utána a statisztikának. A vak komondor is magyar volt, nem migráns. Vagy legutóbb a pápai erőszakoskodó. Ő is magyar. 

europaer

#42 Re: +1

2016-09-25 19:34:29

#18: - +1 

 Ha a "hivatalos" híreket olvasod, naponta erőszakolnak meg nőket, gyerekeket Magyarországon! Egy hét alatt többet, mint egész Európában a válság kezdete óta! - Libsizéseddel elárultad, melyik "kriptokonzervatív" körhöz tartozol. 

Ezt a hozzászólást a szerzője eltávolította (Részletek)

2016-09-25 21:37:25


GTM

#47 Re: +1

2016-09-25 21:51:42

#18: - +1 

 

Kedves Fiatal Barátom!

Keresztény nőként fordulok Önhöz.

Bízom benne, hogy a kishazánkban évente megerőszakolt több ezer nő és bántalmazott gyermek szenvedését ugyanolyan személyes ügyének tekinti, mint a felvázolt vízióban szereplő áldozatokét. És ha keresztény emberként így érez, akkor tesz is a védelmükben valamit.Ők ugyanis itt élnek velün, már régen védelemre szorulnak. Hogy mennyien lehetnek, és hogy mennyi segítséget kapnak, annak utána lehet nézni a szakirodalomban: szociológiai munkákban, rendőrségi, bírósági statisztikákban stb. Javaslom bármelyik közkönyvtárat. Nem muszáj mai adatokat keresni, 10-15, akár 20 évvel ezelőttieket is érdemes átnézni. Ha azonban ezeket az adatokat már ismeri, akkor, gondolom, Ön mint hívő keresztény ember, már többször megszólalt az ő védelmükben is. Netán szorgalmazta a családon belüli erőszak megfékezéséról szóló nemzetközi egyezményhez való csatlakozásunkat, amit a mi kormányunk valamiért nem tartott fontosnak aláírni. Ha ez eddig ezt nem tette meg, semmi baj! Jobb későn, mint soha! Csak biztatni tudom, hogy csatlakozzon bármelyik civil szervezethez, amely a megerőszakolt és bántalmazott nőket, anyákat és gyermekeiket próbálja segíteni, rehabilitálni. Ott lehet személyesen is védeni és segíteni őket.

Aztán, ha már a szakirodalomnál tartunk! A következő lépésben szét lehetne nézni, mit is jelent a rasszizmus kifejezés. Bocsásson meg, véletlenül sem akarom Önt címkézni ezzel a szóval. Biztos vagyok benne, hogy Ön el kíván határolódni ettől a kifejezéstől, hiszen Ön hívő keresztény. Éppen ezért kell felhívnom a figyelmét a követlezőkre. Érdemes tudni, hogy az eredetileg faji megkülönböztetést jelentő rasszizmus mára már új köntösben jelenik meg. A holokauszt óta, no meg mióta bebizonyosodott, hogy az emberiség egy fajhoz tartozik, már nem igazán szalonképes a faji megbélyegzés. Ezért, hát un. kultúrrasszizmus formájában jelenik meg. Mit jelent tehát mindez? Nem a származása, hanem a kultúrája vagy vallása miatt bélyegzünk meg egy csoportot. Tehát egy néphez, valláshoz tartozó kisebb-nagyobb csoportról azt állítani, hogy gyermekeket, lányokat,  feleségeket fognak széjjelverve megerőszakolni bizony durva rasszista megnyilvánulás. Ez olyan, mintha rólunk magyarokról azt állítná valaki - ismervén a szomorú statisztikáinkat -, hogy nőket erőszakolunk, gyermekeket verünk agyon, kiskorúakat kényszerítünk prostitúcióra, lopunk, csalunk, erőszakoskodunk mindenkivel. Ugye milyen durva ezt még feltételezni is? Érdemes vigyázni tehát az általánosításokkal, mert öngólt lőhetünk. Ezért tisztelettel arra kérem, máskor igyekezzen körültekintőbben fogalmazni, mert még félreérthetik mások. Én nem gondolom, hogy Önnek ez lett volna a szándéka, hiszen egy hívő kereszténytől távol áll minden rasszista gondolat. 

És kérem, ne tekintse hozzászólásomat rosszindulaútnak, csupán baráti iránymutatásnak. Persze elfogadni nem muszáj. Éppen az a mondata győzött meg engem az Ön jó szándékáról, amelyben elismeri, hogy lelkiismeretünkre hallgatva jogunk van kiállni, akiért akarunk. És higgye el, nem vagyok gyakorlott hozzászóló. Ez az első, hogy politikai vitában egyáltalán megszólaok. Azért teszem, mert a téma számomra nem politika, hanem erkölcs kérdése, és mert bízom benne, hogy egy keresztény csoportban nem a gyűlöletkampány elcsépelt közhelyeit kapom válaszul. Ezért engedjen meg még egy aprócska megjegyzést:

A liberális szót mára sikerült tökéletesen lejáratni. Kár, mert olyan nagy nevek fémjelzik, mint Kossuth Lajos, Deák Ferenc, Eötvös József, Tisza Kálmán, Trefort Ágoston, Podmaniczky Frigyes, Széll Kálmán -, hogy csak a legismertebbeket említsem. Remélem ezek azért mondanak Önnek valamit! Ha mégsem, hát irány a könyvtár!

Hogy az iszlámot is érdemes lenne megismerni, mielőtt mindenféle sületlenséget állítunk róla, azt már sokan elmondták helyettem is. Nagyon gazdag szakirodalma van, köztük kiváló magyar szerzők is.

Azt hiszem végül muszáj megjegyeznem, hogy egyetlen pártnak sem vagyok tagja. Soha nem is voltam, és nem is leszek. A jelenelegiekkel még csak szimpatizálni sem tudok, tehát nem tudtam bevenni semmiféle kamu felvilágosult baromságot. Független gondolkodónak gondolom magam. És örülök, hogy lassan kiderül, nem vagyok egyedül.

Kívánom, hogy keresztény hitét a krisztusi tanításoknak megfelelően minden védelemre, segítségre szoruló embertársunk érdekében gyakorolja a továbbiakban is, függetlenül attól, kitől kell megvédeni a szenvedőt.


Vendég

#97 Re: +1

2016-09-27 05:20:12

#18: - +1 

 Kedves Fiatal Keresztény Férfi, 

nem tudom, honnan származnak az információid, de hogy nem felelnek meg a valóságnak, az biztos. Valóban szörnyű dolog, ha bárkit is megerőszakolnak. De nyilván Te is tudod, hogy a legtöbb ilyen bűncselekményt családon belül követik el és nem a menekültek. Hogy ítéletet ("bevették ezt a neolibsi kamu felvilágosult baromságot") mondasz azok fölött, akik kereszténységüket megpróbálják a béke, szeretet és emberi szolidaritás, rövidebben szólva a felebaráti szeretet jegyében gyakorolni, arra jobb, ha nem válaszolok. Ítélkezéseid előtt pedig szeretettel kérlek, olvasd el a Jn 8,1-11-et. Talán követésre méltó magatartásformára találsz! Hogy sokáig ne kelljen keresgélned, ide másolom: "81Jézus kiment az Olajfák hegyére, 2majd kora reggel újra megjelent a templomban. A nép köré sereglett, s ő leült és tanította őket. 3Az írástudók és a farizeusok egy házasságtörésen ért asszonyt vittek eléje. Odaállították középre, 4és így szóltak hozzá: „Mester, ezt az asszonyt röviddel ezelőtt házasságtörésen érték. 5Mózes azt parancsolta a törvényben, hogy az ilyet meg kell kövezni. Hát te mit mondasz?” 6Ezt azért kérdezték, hogy próbára tegyék, s vádolhassák. Jézus lehajolt, és az ujjával írni kezdett a földön. 7De tovább faggatták, azért fölegyenesedett, és azt mondta nekik: „Az vesse rá az első követ, aki bűntelen közületek!” 8Aztán újra lehajolt, s tovább írt a földön, 9ők meg ennek hallatára eloldalogtak, egyikük a másik után, kezdve a véneken, s csak Jézus maradt ott a középütt álló asszonnyal. 10Jézus fölegyenesedett és megszólította: „Asszony, hova lettek? Senki sem ítélt el?” 11„Senki, Uram” – felelte az asszony. Erre Jézus azt mondta neki: „Én sem ítéllek el. Menj, de többé ne vétkezzél!”" Szeretettel: egy immáron korosabb keresztény!